Voor sommige Duitsers hier in Castricum hoefde die oorlog ook niet

01.05.18
Woensdag: De leerlingen van groep 7 van de Visser 't Hooftschool vertoonden hun zelf gemaakte filmpjes over de WO2 in de Corsobioscoop. In elke film stond iemand centraal die zelf de oorlog heeft meegemaakt.Ze leerden ook heel andere dingen van het project: hoe je met i-movie werkt en wanneer je een goede cameraman bent en je eigen film presenteert voor een grote groep.
Deel bericht

Tongzoenende docent uit Maarssen krijgt 100 uur werkstraf

01.05.18
Cherwin M. heeft enkele jaren geleden een toen 15-jarige leerlinge twee tongzoenen en talloze seksueel getinte berichtjes gestuurd. Toen de vader van het meisje de appjes onder ogen kreeg, stapte hij naar de school in Breukelen en de politie. De leerlinge verklaarde dat ze twee keer getongzoend had met haar docent. Die is op staande voet ontslagen.
Deel bericht

Vignet Gezonde school voor SO De Skelp

01.05.18
De Skelp is een school voor slechthorende kinderen en kinderen met spraak en/of taalontwikkelingsproblemen van 3 tot ongeveer 12 jaar. De school heeft het vignet behaald op het thema bewegen en sport. De school doet mee aan het programma ‘Special Heroes”. Dit is een sport stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs.
Deel bericht

Opinie: Basisonderwijs: te vroeg aanbod, onjuist getoetst

01.05.18
De schoen wringt op twee kernpunten van het leerproces, in het aanbod en in de toetsing. Leerlingen krijgen stelselmatig leerstof aangeboden waar ze nog niet rijp voor zijn. En leerlingen worden stelselmatig op een verkeerde manier getoetst, namelijk met tests. De gevolgen zijn fors: leerlingen krijgen tegenzin tegen Nederlands, meer faalangst, minder zelfwaardegevoel en afnemende leesvaardigheid
Deel bericht

Slechts 'handjevol' afgestudeerde docenten in Oost-Nederland wil naar Randstad

01.05.18
De Randstad heeft weinig aantrekkingskracht op jonge onderwijzers in het basisonderwijs uit Oost-Nederland.Dat de Randstad niet populair is onder jonge leerkrachten weten ze ook op de hbo-opleidingen voor onderwijzers in het basisonderwijs, de pabo’s. Van de 240 jongeren die vorig jaar afstudeerden aan de pabo van de HAN is slechts ‘een enkeling’ naar de Randstad vertrokken.
Deel bericht

Steeds meer jongeren krijgen jeugdzorg

01.05.18
De grootste groei is te zien in de hulp die wordt gegeven door wijk- of buurtteams in gemeenten; van 36.500 in 2015 naar bijna 82.000 jongeren in 2017. Het aantal jongeren dat een ondertoezichtstelling heeft, nam af van 33.000 naar 29.000 vorig jaar en het aantal jongeren met jeugdreclassering daalde met duizend naar 10.000.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)