Minder verschillende docenten zorgt voor minder onrust

10.05.18
De vmbo-leerlingen van de Pieter Zeeman in Zierikzee krijgen vanaf volgend schooljaar minder verschillende docenten. Dat moet ervoor zorgen dat er meer rust is in de klas en dat docenten de leerlingen beter leren kennen en eventuele problemen sneller signaleren. (+video)
Deel bericht

Rechter: 100 euro boete per dag als autistisch meisje op school verschijnt

10.05.18
Een 18-jarige scholier met autisme mag op straffe van een fikse boete niet meer op het Rombouts College in haar woonplaats Brunssum komen. Als ze dat wel doet, krijgt ze per dag een boete van honderd euro met een maximum van tienduizend euro. Dat heeft de rechtbank in Maastricht besloten. Het meisje is door haar stoornis onhandelbaar.
Deel bericht

Sara (12) moest vluchten maar voelt zich nu helemaal thuis in Nederland

10.05.18
De meeste vluchtelingen die vorig jaar naar Nederland kwamen, komen uit Syriƫ. Het is daar al zeven jaar oorlog. Sara van 12 is al langer in Nederland. Ze heeft een verblijfsvergunning, woont in een gewoon huis en voelt zich hier helemaal thuis.
Deel bericht

Ouder goede voorspeller van ontwikkeling kind

10.05.18
De oordelen van ouders en vrienden over de persoonlijkheid van 12- en 17-jarige adolescenten hebben voorspellende waarde voor belangrijke kenmerken op 29-jarige leeftijd, zoals het bereikte onderwijsniveau. Dit geldt met name voor duidelijk zichtbare en wenselijke persoonlijkheidstrekken als nauwkeurigheid, aangenaamheid en openheid voor nieuwe ervaringen. (promotieonderzoek Ziyan Luan -UU).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)