Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van (digitale) leermiddelen?

13.05.18
Goed leermateriaal is één van de vier pijlers van het Vier in balans-model van Kennisnet. In dat model spreken we in plaats van 'leermateriaal' over 'inhoud en toepassingen'. Digitaal leermateriaal komt pas goed tot zijn recht als:het past bij de visie van de school; leraren er mee kunnen werken (deskundigheid); de infrastructuur van de school (denk aan wifi en devices) er goed op is ingericht.
Deel bericht

Voorjaarsnota: 65 miljoen euro extra naar onderwijs

13.05.18
Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor onderwijs om tegenvallers te compenseren. Het ministerie van onderwijs krijgt zo'n 65 miljoen euro om het gat op de begroting te dichten. Dit staat in de Voorjaarsnota. Dat er meer geld naar onderwijs gaat is te danken aan D66 en ChristenUnie die zich hard maakten voor meer onderwijsbudget.
Deel bericht

Voedselbank Groningen: te weinig geld voor schoolontbijt arme kinderen

13.05.18
De Voedselbank startte begin dit jaar met het verstrekken van ontbijten aan 740 huishoudens. De gemeente zorgt er met dit doel ook voor dat op scholen ontbijt wordt geserveerd, maar niet alle scholen doen hier aan mee. Als school moet je dan bijvoorbeeld ook een half uur eerder beginnen en dat is kennelijk niet overal mogelijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)