Hoog tijd dat eindexamens gaan veranderen

12.05.18
Het moet helemaal anders met de eindexamens. Dat zegt de VO-raad, de vereniging van middelbare scholen. Er ligt nu nog veel te veel nadruk op de examens en veel te weinig op de toekomst van de leerlingen.Volgens de VO-raad moet het allemaal een stuk flexibeler.
Deel bericht

Bekijk hier het examenrooster voor de eerste week

12.05.18
Maandag 14 mei beginnen de eindexamens voor middelbare scholieren. De examens duren tot en met dinsdag 29 mei.Dit jaar wordt er niet afgetrapt met het vwo- of havo-examen Nederlands, zoals vaak het geval is. Vmbo-scholieren beginnen wel met Nederlands.Drie weken na afloop van de examens kunnen leerlingen de uitslag verwachten. Bekijk hier het examenrooster voor deze week.
Deel bericht

Steeds meer kinderen gaan op dansen

12.05.18
Breakdance, streetdance of gewoon ballet. Steeds meer kinderen vinden dat leuk en gaan op dansen. En dat merken ze bij de dansscholen. Ook bij de Juvat Dance Academy in Zaandam melden steeds meer kinderen zich aan. Dansleraren denken dat het komt door alle dansprogramma's op televisie.
Deel bericht

Waar komt jouw feedback op het examen terecht?

12.05.18
Alle feedback op de examens – of die nu afkomstig is van docenten of van leerlingen – komt terecht bij het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Als een opmerking hout snijdt, wordt er een aanvulling op het correctievoorschrift naar alle scholen gestuurd.
Deel bericht

Streekvervoer staakt niet tijdens eindexamens

12.05.18
In het streekvervoer wordt de komende drie weken niet gestaakt op werkdagen om leerlingen die eindexamen doen te ontzien. Buschauffeurs staken wel op zaterdag 19 mei. Waar is nog niet bekend, dat wordt volgende week naar buiten gebracht.
Deel bericht

Vlak voor wiskunde-examen haalt HEMA geodriehoeken uit de handel

12.05.18
De HEMA haalt een partij geodriehoeken uit de handel waarop verkeerde streepjes staan. Tussen de tientallen aan de buitenkant staan tien streepjes in plaats van negen. Eindexamenleerlingen die er een hebben gekocht, kunnen problemen krijgen als ze hem gebruiken bij hun wiskunde-examen.
Deel bericht

Programma Green Deal Scholen voor verduurzaming: wat is bereikt?

12.05.18
Het programma Green Deal Scholen heeft op een rij gezet wat het tussen januari 2015 en maart 2018 heeft betekend, en in de toekomst kan betekenen, voor schoolbesturen en gemeenten om tot duurzame schoolgebouwen te komen.De activiteiten uit het lopende programma zijn in maart 2018 geëindigd. De partners binnen de Green Deal Scholen werken aan een mogelijk vervolg.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)