Kinderen geweerd van Instagram, maar is dat wel nodig?

11.05.18
Ben jij wel 16 jaar? Die vraag wordt kinderen de laatste weken regelmatig gesteld. Niet fysiek, maar op de apps die zij gebruiken. Instagram vraagt bijvoorbeeld naar een geboortedatum en Outlook stelt het zelfs verplicht om via een kopie van een identiteitsbewijs of een overboeking met een creditcard te checken of de ouders van de gebruiker wel akkoord zijn met het gebruik van de dienst.
Deel bericht

Laatste kans: dien uw ICT-innovatievraag in vóór 16 mei

11.05.18
Heeft uw school of bestuur een prangend vraagstuk op het gebied van ICT in het onderwijs? En is extra ondersteuning bij de uitwerking gewenst? Dien uw innovatieve ‘versnellingsvraag’ dan in voor woensdag 16 mei via www.slimmerlerenmetict.nl! Daarna vervalt deze mogelijkheid tot gratis begeleiding vanuit Kennisnet en de PO-Raad.
Deel bericht

Nieuwe Associate degree moet kloof dichten in de jeugdzorg

11.05.18
Fontys start vanaf het nieuwe schooljaar met een tweejarige Associate degree: Pedagogische Educatief Professional (Ad PEP), gericht op banen binnen de sector jeugdzorg, primair onderwijs en kinderopvang.
Deel bericht

Website moet kinderen en scholen waarschuwen voor gevaarlijke challenges

11.05.18
Onder groepsdruk voeren kinderen bizarre uitdagingen uit. Tim (16) overleed een jaar geleden toen hij meedeed aan het wurgspel maar de riem om zijn nek niet meer los kreeg. Tim's ouders willen een website starten die waarschuwt voor deze uitdagingen zodat kinderen, ouders, scholen en leerkrachten meer inzicht krijgen in deze gevaarlijke activiteiten.
Deel bericht

Apeldoornse jongeren coachen elkaar bij 2GetThere

11.05.18
Begin september 2018 start 2GetThere in Apeldoorn! 2GetThere is een succesvolle coachingsformule vóór en dóór jongeren.De coaches van 2GetThere vervullen een brugfunctie, zijn een laagdrempelig en flexibel maatje voor jongeren die vastgelopen zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)