Yao (11) verandert de traktatieregels op school

18.05.18
Tomaatjes, rozijnen of mandarijntjes uitdelen als je jarig bent. Op veel scholen moet de jarige iets gezonds trakteren. Maar Yao van 11 wil graag ongezond trakteren, maar bij hem op school mag dat niet. Oneerlijk, vindt Yao, omdat de juffen en meesters vaak wel ongezonde dingen eten. Daarom schreef hij een brief naar de directeur van zijn school om dat te veranderen.
Deel bericht

Minister Slob wil dat kind weet wat op boerderij gebeurt

18.05.18
Initiatieven om schoolkinderen les te geven op een boerderij juich ik van harte toe, zei minister Slob tijdens een werkbezoek aan het melkveebedrijf van Haarman en Stegink in Bathmen. Steeds meer mensen weten niet hoe hun voedsel tot stand komt. En dat is niet goed. Het ontvangen van schoolklassen is een van de activiteiten die dit bedrijf ontplooit als onderdeel van Salland Boert en Eet Bewust
Deel bericht

Aantal vo-leerlingen daalt in bijna alle regio’s

18.05.18
Uit achttien regionale arbeidsmarktanalyses van arbeidsmarkt en opleidingsfonds Voion blijkt dat het aantal leerlingen de komende jaren in nagenoeg alle regio’s zal dalen. Ondanks de krimp in veel regio’s worden er de komende jaren toch tekorten aan leraren verwacht.
Deel bericht

Leerlingen klas 1HA2 RSG Simon Vestdijk Harlingen winnen niet-roken wedstrijd ‘Smokefree Challenge’

18.05.18
Zij stuurden volgens de GGD Friesland, die de wedstrijd hield, de beste video met tien belangrijke voordelen van het niet-roken in. Smokefree Challenge is een landelijke klassikale niet-roken wedstrijd voor de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Leerlingen spreken daarbij met elkaar af een half jaar niet te roken. Het uiteindelijke doel is het voorkomen van roken.
Deel bericht

Gemeenten moeten alle kinderen met dyslexie helpen

18.05.18
Gemeenten moeten de zorg betalen voor alle kinderen met dyslexie en niet – zoals ze nu doen – alleen voor kinderen met ernstige dyslexie. Dat kan de consequentie zijn van een uitspraak van de Rechtbank Overijssel.Deze stelt nu dat dyslexie een psychisch probleem is en wijst erop dat de Jeugdwet voorschrijft dat gemeenten kinderen met psychische problemen moeten helpen.
Deel bericht

Speciaal onderwijs haalt meer uit leerlingen

18.05.18
Leerlingen met emotionele of gedragsproblemen functioneren gemiddeld genomen in het speciaal onderwijs beter dan met extra steun in het regulier onderwijs. Dat blijkt uit onderzoek van Inge Zweers, die op 18 mei promoveert aan de Universiteit Utrecht.
Deel bericht

Een op vijf scholieren: niet op school uit de kast komen

18.05.18
Een op de vijf scholieren denkt dat het niet mogelijk is om op hun school eerlijk te vertellen dat je homo of lesbisch bent. Uit onderzoek van het SCP blijkt dat iets meer dan de helft van de leerlingen in het VO vindt dat dat bij hen op school wel gewoon kan, hoewel vooral tegenover vrienden.
Deel bericht

Deels dubbele examenklachten bij LAKS, aantal klachten blijft nog steeds hoog

18.05.18
De website Examenklacht.nl van LAKS heeft vanaf maandagmiddag drie uur tot woensdagochtend tien uur problemen ervaren met de bevestigingslink. Dit heeft dubbele klachten opgeleverd. Het team van LAKS is nu druk bezig dit te analyseren en zal alle dubbele klachten verwijderen.Wel is evident dat wel degelijk sprake is van een fors aantal klachten en een toename ten opzichte van eerdere jaren.
Deel bericht

Tekort onderwijzers basisonderwijs loopt op

18.05.18
Volgens de onderzoekers neemt de vraag naar onderwijzers voor basisscholen al anderhalf jaar sterker toe, vergeleken met andere sectoren. Door een gebrek aan geschikte kandidaten duurt het ook steeds langer om openstaande vacatures te vervullen. Onderwijzers krijgen tegenwoordig sneller een vast dienstverband aangeboden om ze toch over de streep te trekken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)