Vasten en eindexamens, gaat dat wel samen?

15.05.18
Gaat vasten en presteren voor de eindexamens wel goed samen? Mustapha Esadik, docent geschiedenis aan het Anna van Rijncollege in Nieuwegein, twijfelt erover. "Ik maak me zorgen, want vanwege de ramadan zullen sommige leerlingen 18 uur per dag vasten. Ze zullen misschien ook te maken hebben met slaapgebrek, want de momenten dat ze kunnen eten zijn natuurlijk 's nachts"
Deel bericht

Internetconsultatie functiebeschrijvingen verlengd tot donderdag 17 mei

15.05.18
Leraren, schoolleiders en schoolbestuurders uit het primair onderwijs kunnen nog tot donderdag 17 mei, 11 uur meedenken over de nieuwe functiebeschrijvingen voor leraren in het basis-, speciaal basis-, speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs. Via een internetconsultatie kunnen de professionals uit de sector laten weten of ze de conceptbeschrijvingen goed en werkbaar vinden.
Deel bericht

Examenstress op de middelbare scholen

15.05.18
Belangrijkste tips zijn volgens Schoonenboom, neuroloog: vroeg naar bed, gezond eten met bouwstoffen die lang door werken (banaan, havermout, yoghurt, noten, bruin brood) en ontspanning en beweging. Herhalen van leerstof is beter dan nieuwe dingen leren op het laatste moment. Kijk die aantekeningen van de lessen in de klas door, die zijn niet voor niets behandeld. En denk positief.”
Deel bericht

Ook kind met diabetes moet zorgeloos naar school kunnen, vindt Lydia Braakman.

15.05.18
Lydia Braakman (53) uit Zwolle voert de landelijke actie aan die ervoor moet zorgen dat kinderen met diabetes zorgeloos hun tijd in het basisonderwijs doorkomen. De stichting voelt zich gesteund door een rapport van advocatenkantoor Van Benthem en Keulen uit Utrecht. Dat stelt dat de PO-Raad miskleunt op dit onderwerp. 'Een vingerprik valt niet onder de wet BIG', ...
Deel bericht

Verkeerde examen uitgedeeld: Duits in plaats van Nederlands

15.05.18
Het is nog maar de eerste dag van de examens in het voortgezet onderwijs, maar op Piter Jelles De Dyk in Leeuwarden ging het maandag al meteen verkeerd. Rond half twee zaten de leerlingen van het VMBO GL/TL klaar voor hun examen Nederlands, maar ze kregen het examen Duits onder hun neus.
Deel bericht

Scoort uw school onder de norm? Maak gebruik van ons ondersteuningsaanbod

15.05.18
Op de scholen zijn de uitkomsten van de eindtoets groep 8 binnen. Voor kinderen een spannende tijd, maar ook voor de scholen zelf: is onze gemiddelde score boven de norm? Heeft uw school voor de tweede keer op rij onvoldoende eindopbrengsten of maakt u zich zorgen over de kwaliteit? Maak dan gebruik van ons ondersteuningsaanbod voor risicoscholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)