Privacy op School BV opgericht door Henk van de Hoef (O21) en Tonny Plas

16.05.18
De nieuwe privacywet (AVG) die op 25 mei ingaat zorgt voor een behoorlijke workload bij onderwijsinstellingen. Scholen en schoolbesturen moeten hun informatiebeveiliging op orde hebben, terwijl ze vaak over onvoldoende kennis beschikken. Vanaf mei 2018 kunnen zij terecht bij Privacy op School BV voor advies en begeleiding, scholing en diverse praktische (digitale) tools.
Deel bericht

Amsterdamse aankomende leraren kunnen vanaf juni diverse beurzen aanvragen

16.05.18
Per 1 juni kunnen aankomende leraren in Amsterdam diverse beurzen aanvragen. Er zijn vier verschillende regelingen, waarbij een aantal ook onderling te combineren is. Hiermee wil Amsterdam het lerarentekort terugdringen. Andere maatregelen zijn het vergoeden van reiskosten, herverdelen van parkeerplekken voor scholen en beschikbaar stellen van 100 woningen voor startende leraren.
Deel bericht

Exit Onderwijscoöperatie, leraren nu aan zet

16.05.18
De leraren moeten komen tot een nieuwe, stevige beroepsgroeporganisatie. Dat benadrukt onderwijsminister Arie Slob nu de Onderwijscoöperatie ermee gaat stoppen. Hij betreurt het dat de constructie van de Onderwijscoöperatie, die in 2011 is ontstaan uit een samenwerking van vakbonden en vakverenigingen, ‘niet houdbaar’ is gebleken.
Deel bericht

Leerlingen leren durven door techniek op SBO de Reis van Brandaan

16.05.18
De Reis van Brandaan, school voor SBO, in Eindhoven, is één van de drie genomineerden voor de TechniekTrofee 2018 in de categorie 'beste voorbeeld'. Er is een probleem en de leerlingen gaan bedenken hoe dat opgelost kan worden. Of ze krijgen de opdracht om buiten in de zon een schaduwtekening te maken, om te ontdekken dat het dan niet handig is als je eigen schaduw in de weg zit.
Deel bericht

Verslagenheid na vwo-examen Frans

16.05.18
Het examen werd zeer negatief ontvangen. Swannet van den Akker, docente aan het RSG Magister Alvinus in Sneek is op z’n zachtst gezegd, not amused. Ze legt uit: Dit examen zat bomvol ellenlange teksten. Ik gok dat veel leerlingen in tijdnood kwamen, waardoor ze niet meer de mogelijkheid hebben gehad om hun antwoorden en teksten voor de laatste keer te checken.
Deel bericht

PO-Raad: Gebruik bij diabetes het juiste stappenplan

16.05.18
In een bericht dat in dagblad De Stentor verscheen, trekt de directeur van stichting Zorgeloos met diabetes naar school aan de bel over scholen die huiverig zijn om met een vingerprik de bloedsuikerspiegel te meten bij leerlingen met diabetes. De PO-Raad wijst er echter op dat er sinds 2016 een nieuw stappenplan is, dat tot stand is gekomen in samenwerking met Diabeteszorg Nederland en .....
Deel bericht

Hoe verslaafd ben jij aan sociale media?

16.05.18
Hoe verslaafd ben je aan de sociale media ofwel: heb je 'socialbesitas'? Die vraag leggen studenten van Hogeschool Windesheim donderdag voor aan de onderbouwleerlingen van het Thorbecke College in Zwolle.Via een scherm oefenen jongeren niet met het interpreteren van lichaamstaal en andere niet-verbale signalen.
Deel bericht

Spannend: de uitslag van Centrale Eindtoets is er

16.05.18
Een spannende week voor achtstegroepers. Het grootste deel krijgt vandaag de uitslag van hun eindtoets. Anderen kregen die gisteren of vorige week al en nog een deel moet nog eventjes wachten tot morgen. Dit jaar maakten bijna 180.000 leerlingen een eindtoets. De meeste deden de Centrale Eindtoets. Daarbij krijg je een score tussen de 501 en 550. Dit jaar haalden leerlingen gemiddeld 535,6 punten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)