Matijs Lips van het Dr. Nassaucollege in Beilen beste docent Nederlands van 2018

27.05.18
Hij ontving de prijs zaterdagochtend in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat (KRO-NCRV) uit handen van minister voor Onderwijs Slob. Volgens de jury haalt Lips de wereld de klas in: Hij laat leerlingen motiverende opdrachten maken, brengt literatuur (bijv. poëzie) tot leven. Hij is teruggekomen op eigen mening over het gebruik van digitale middelen: leerlingen lezen liever op papier ...
Deel bericht

Krijn doet voor alle vakken mondeling én schriftelijk eindexamen

27.05.18
Krijn (16) gaat al vanaf groep 6 naar het S.O.. Hij heeft namelijk autisme. Na de basisschool ging hij naar de havo en stapte later over naar het vmbo. Krijn heeft namelijk geen schoolexamens gehad, maar heeft nu schriftelijke én mondelinge examens. Van alle vakken. Vorig jaar begon de scholier al met zijn eindexamens. “In 2017 deed ik al vier examens: Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen."
Deel bericht

Dove leerling (17) hoopt in Oss te slagen voor zijn vmbo-diploma

27.05.18
Olivier denkt dat hij zijn eindexamens best goed heeft gemaakt. Hij maakt ze in Oss in een ruimte waar hij de enige leerling is. Hij mag vragen stellen over examenvragen maar alleen voor verduidelijking. Gelukkig voor Olivier kan hij alle examens schriftelijk maken, hoeft hij geen luistertoetsen te doen.
Deel bericht

Fruit op alle scholen in Harderwijk met geld van Europa en van de gemeente

27.05.18
Appels, peren, bananen, wortel en ananas. Alle ruim 4.000 leerlingen van alle basisscholen in Harderwijk en Hierden kunnen na de zomer elke dag fruit krijgen op school. Op initiatief van het CDA is in het coalitieakkoord van het nieuwe college daarvoor 50.000 euro per jaar gereserveerd. Dat bedrag is bedoeld als aanvulling op de Europese subsidie die de gemeente voor dit project aanvraagt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)