Denemarken stuurt 'getto-kinderen' naar de crèche

29.05.18
Na maanden geruzie over een omstreden voorstel is de Deense regering eruit: alle kinderen in achterstandswijken worden vanaf hun eerste verjaardag naar de crèche gestuurd.
Deel bericht

Veenkoloniale scholieren krijgen spaarmunten, maar dan moeten ze wel flink stappen

29.05.18
Scholieren krijgen zogeheten healthcoins als ze overdag flink wat stappen zetten. En met die gezonde spaarmunten kunnen ze leuke activiteiten doen. Het gaat om de campagne 'Gezond Verdiend', Let's GO' die op vijf middelbare scholen in de Drents-Groningse Veenkoloniën is gestart. Hier komen meer gezondheidsproblemen voor dan in andere regio's door een ongezonde leefstijl onder jongeren.
Deel bericht

Kinderen met adhd of autisme in je klas doe je er niet even bij: maak de schoolpsycholoog verplicht

29.05.18
Opinie-Er wordt nu door de politiek onthutst gereageerd op het feit dat passend onderwijs niet goed werkt. Als voormalig onderwijzer en nu als ontwikkelingspsycholoog kom ik veel op scholen en daar is de ontzetting een stuk minder groot. De eenvoudige reden is dat zij er al veel langer van op de hoogte zijn dat passend onderwijs niet werkt. En er waren ook al signalen genoeg.
Deel bericht

Selfies en Rembrandt in vwo-examen TeHaTex

29.05.18
Maandagmiddag werd het examen TeHaTex nog door 2.312 vwo-leerlingen gemaakt. Het examen bevatte leuke vragen, zoals de opgaven over selfies, waarvoor de zelfportretten van Rembrandt werden aangehaald. De toets zou volgens het drietal Sandra, Noor en Fleur (allen 18) niet representatief zijn voor de syllabus die de leerlingen hadden doorgenomen voor het examen.
Deel bericht

Verwacht: 4000 boze juffen (m/v) op de Beestenmarkt in Deventer

29.05.18
Het overgrote deel van de basisscholen in Overijssel en Gelderland is woensdag dicht. Het personeel staakt voor een beter salaris en minder werkdruk. Het is de vierde estafettestaking en komende woensdag zijn de ruim 7000 leerkrachten van deze regio aan de beurt. De onderwijsbond AOb verwacht 4000 van hen op de Beestenmarkt in Deventer.
Deel bericht

Strijd om leraar verhardt: 'tekort brengt kwaliteit van onderwijs in gevaar'

29.05.18
De strijd om de leraar verhardt. Gemeenten en schoolbesturen proberen met bonussen, studiegeld en reclames over de grens leraren te trekken. De Onderwijsraad vindt dat er acuut een taskforce moet komen. 'De continuïteit en kwaliteit van het onderwijs zijn in gevaar.'
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)