Zomerschool om gezakte vmbo'ers Maastricht alsnog te laten slagen

04.07.18
Er komt een speciale zomerschool voor de honderden gedupeerde leerlingen van het VMBO Maastricht. Er wordt alles aan gedaan om de 354 eindexamenleerlingen alsnog aan een diploma te helpen. Het LVO wil zo veel mogelijk eindexamenleerlingen voor 31 augustus alsnog hun diploma laten behalen, zodat ze zonder vertraging kunnen beginnen aan een vervolgopleiding.
Deel bericht

Rekeninstrument voor nieuwe achterstandenbeleid

04.07.18
Schoolbesturen kunnen met een rekeninstrument van het ministerie van OCW bepalen wat op bestuurs- en schoolniveau het financiële effect is van het nieuwe onderwijsachterstandenbeleid. Het gaat om een inschatting.
Deel bericht

Naar school over de grens? Laat je hotpants thuis

04.07.18
Middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen kampen niet alleen met een dalend aantal kinderen in de regio, een deel van de kinderen die er zijn gaat ook nog eens over de grens naar school. Wat betekent dat in de praktijk? En wat vinden Vlaamse leerlingen en scholen ervan?Teenslippers, hotpants en minirokjes zijn er verboden voor brugklassers.
Deel bericht

Reddingsbrigade aan ouders: 'Kijk niet op je telefoon, maar naar je kind'

04.07.18
Strandwachten in heel Nederland zien ouders aan het water naar hun telefoon turen. Nu waarschuwt de Reddingsbrigade Nederland de ouders: let niet op de smartphone, maar op de kinderen.Maar ouders zijn echt de eerst verantwoordelijken voor hun kind. Er zijn zo veel mensen op het strand, het is onmogelijk om iedereen in de gaten te houden.''
Deel bericht

Schoolleider Maaike Nieuwenhuis: 'Het is fijn om te ervaren dat ik als schoolleider niet alleen sta'

04.07.18
Maaike Nieuwenhuis is directeur op 2 basisscholen in Valkenswaard. In dit interview vertelt ze over het samenspel tussen haar als schoolleider en het schoolbestuur.Als schooldirecteuren hebben we vaste overlegmomenten met de schoolbestuurders. Wij krijgen daarbij de ruimte om zelf de regie te nemen als het gaat om de onderwerpen die worden besproken.
Deel bericht

Oproep: Hoe warm is jouw klaslokaal?

04.07.18
De meeste kinderen vinden het leuk dat het al een tijdje lekker weer is, maar in de klas kan het soms wel erg warm worden.Is het bij jullie ook te warm in de klas? Stuur ons dan foto's of een filmpje! Laat bijvoorbeeld een thermometer zien en wat jullie doen om af te koelen.
Deel bericht

Fors meer zelfdodingen onder kinderen en jongeren

04.07.18
Het aantal zelfdodingen in de leeftijdscategorie 10 tot 20 jaar is vorig jaar met bijna 70 procent toegenomen in vergelijking met het jaar daarvoor, blijkt uit cijfers van het CBS. In 2016 maakten 48 kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 20 jaar een einde aan hun leven. In 2017 lag dat aantal op 81.
Deel bericht

Onderwijsraad: Scholen moeten uitgaven beter verantwoorden

04.07.18
De manier waarop scholen worden gefinancierd, met een zak geld die ze naar eigen inzicht kunnen besteden, hoeft niet op de schop. Wel moeten scholen beter inzicht geven in hoe ze het geld uitgeven. Het onderwijsplan van de school moet beter gekoppeld worden aan de begroting.Dat staat in een advies van de Onderwijsraad dat vanochtend is verschenen.
Deel bericht

Cao-akkoord voor primair onderwijs getekend

04.07.18
Bestuurders van PO-Raad en de vakbonden hebben het cao-akkoord voor het primair onderwijs ondertekend. Alle medewerkers in het primair onderwijs die onder de cao vallen, krijgen met dit akkoord op 1 september 2018 minimaal een generieke loonsverhoging van 2,5%. De partijen verwachten dat rond 1 augustus de definitieve teksten van de cao beschikbaar zijn.
Deel bericht

PvdA-senator onder vuur na examendrama: 'Dit is onvergeeflijk bestuurlijk falen'

04.07.18
Eerste Kamerlid André Postema komt steeds meer onder druk te staan. Tweede Kamerleden vinden dat hij na het examendrama moet aftreden als koepelvoorzitter waar het VMBO Maastricht onder valt. En ook als senator in de Eerste Kamer wankelt zijn positie. Achter de schermen bij de PvdA klinken al opmerkingen als ‘er zijn mensen om minder afgetreden.’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)