Sietse Dijt winnaar Nationale Scheikundeolympiade 2018

07.07.18
Van de 19 finalisten die deelnamen aan de Nationale Scheikundeolympiade 2018 bleek de achttienjarige Sietse Dijt uit Eelde, 6 vwo-leerling van het Maartenscollege in Haren (Gr), de sterkste kandidaat. Hij werd uitgeroepen tot winnaar van de 39e editie van deze olympiade.De top 4 van de Nederlandse competitie gaat naar de internationale chemieolympiade, dit jaar in Praag en Bratislava.
Deel bericht

Schoolklas getuige van mishandeling juf: 'Dader sloeg gelijk en is zoek'

07.07.18
Een hele schoolklas is er gisteren in Emmen getuige van geweest hoe hun juf is mishandeld. Het 'laffe' incident waarbij de juf een harde stomp in haar buik kreeg, gebeurde in het bijzijn van dertig jonge kinderen. De juf was met dertig leerlingen van groep zeven en acht naar een wielerwedstrijd voor school.
Deel bericht

RIVM: Kinderen in gevaar door te veel energiedrank

07.07.18
De risicogroep consumeert regelmatig drie blikjes energiedrank per dag of meer. Deze veeldrinkers hebben volgens het RIVM ook andere problemen: ze hebben vaker dan leeftijdsgenoten te maken met scheidende ouders of mishandeling, roken meer en gebruiken regelmatig alcohol en harddrugs.
Deel bericht

’Inhalen maatschappijleer VMBO roept onrust op’

07.07.18
Advocaat Wouter Geertsen heeft vrijdag namens zo’n 130 ouders een brief geschreven aan de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs waarin hij om opheldering vraagt over het vak maatschappijleer.Veel leerlingen rekenden er niet op dat ze maatschappijleer moeten overdoen. Het in het derde jaar behaalde punt voor dit vak telt tot verbazing van leerlingen niet meer mee.
Deel bericht

CS Vincent van Gogh ‘Drentse fietsschool van 2017- 2018'

07.07.18
CS Vincent van Gogh uit Beilen is vrijdag 6 juli in Emmen uitgeroepen tot ‘Drentse fietsschool van 2017-2018’. De leerlingen kregen uit handen van gedeputeerde Henk Brink de bijbehorende Gouden Fiets en een cheque voor een wielerexperience op de wielerbaan in Assen.De andere genomineerde scholen OBS De Drift uit Grolloo en OBS Dordtse Til uit Nieuw Dordrecht kregen een fietsaward.
Deel bericht

Drie kleine scholen in Noord-Groningen zijn gered

07.07.18
De basisscholen in Pieterburen, Garnwerd en Adorp blijven open. Dat hebben de leraren en ouders te horen gekregen van schoolbestuur Lauwers en Eems. De scholen werden de afgelopen jaren bedreigd, omdat ze te weinig leerlingen hadden. De ouders hebben zich verzet tegen de sluiting.
Deel bericht

Duizend scholen in het primair onderwijs zijn Gezonde School

07.07.18
OBS Utrecht Overvecht is de 1000ste basisschool die zich Gezonde School mag noemen. De school heeft het predicaat Gezonde School verdiend omdat de school zich sterk maakt voor een meer gezonde leefstijl. Met het vignet Gezonde School als kwaliteitskeurmerk is de school een mooi voorbeeld voor alle andere basisscholen in Nederland
Deel bericht

Miljoenen aan onderwijsgeld gaat naar commerciële bureaus

07.07.18
Publiek geld voor onderwijs komt terecht bij commerciële uitzendbureaus. Door het lerarentekort zien vooral scholen in de Randstad zich genoodzaakt via dure bureaus krachten in te huren.
Deel bericht

Kabinet en regio: 'binnen vijf jaar 'Brainportles' op alle scholen

07.07.18
Ieder kind in de regio rond Eindhoven moet al vanaf de basisschool les krijgen over onderwerpen als technologie, ondernemerschap en internationalisering. Het streven is om dit soort thema's, die nauw verbonden zijn met de arbeidsmarkt in de Brainportregio, al binnen vijf jaar in het programma van alle scholen op te nemen.
Deel bericht

De leerlingen zijn klaar, maar de juf heeft het nog ontzettend druk

07.07.18
Op basisscholen zijn de rapporten al uitgereikt, terwijl het schoolseizoen nog doorloopt. Waarom nog naar school, als de vakantie lonkt? De ouders van zijn leerlingen hoeven niet bang te zijn dat hun kind zich op school zit te vervelen. We houden zo lang mogelijk de schijn op dat ze nog van alles moeten leren. Dat is niet moeilijk, want aan kinderen kun je altijd wel iets leren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)