Vmbo'ers Maastricht horen morgen welke toetsen ze moeten herkansen

11.07.18
Morgen horen de leerlingen van VMBO Maastricht voor welke vakken ze opnieuw toetsen voor het schoolexamen moeten doen. Eerst was er sprake van een totaaltoets, over alle stof, voor alle 354 leerlingen. Het afgelopen weekend hebben de scholieren daarvoor geblokt.Maar maandagavond werd die totaaltoets afgeblazen voor 311 vmbo'ers. De ouders kregen daar een e-mail over.
Deel bericht

Explosieve groei aantal expatkinderen op scholen Eindhoven

11.07.18
Expats van dezelfde nationaliteit kiezen vaak voor dezelfde scholen.De behoefte bij al die expats aan onderwijs voor de kinderen verschilt sterk. De een geeft de voorkeur aan de Internationale School, maar die kan de huidige toeloop amper meer aan.Veel expatkinderen komen echter ook nu al terecht op een gewone basisschool.
Deel bericht

Toch geen toets maatschappijleer voor leerlingen VMBO Maastricht

11.07.18
Eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht hoeven toch niet allemaal de toets maatschappijleer te maken. Uit zorgvuldig aanvullend onderzoek is gebleken dat de eindtermen voor maatschappijleer toch voldoende gedekt zijn door toetsen uit het oude toetsprogramma, schrijft de school. Dat betekent dat de verplichte toets komt te vervallen.
Deel bericht

Leraren: nauwelijks vertrouwen in nieuw curriculum

11.07.18
De meeste lerarenorganisaties in het voortgezet onderwijs hebben weinig vertrouwen in de voortgang van het project voor een nieuw curriculum voor het basis- en middelbaar onderwijs. Dat schrijven ze in een gezamenlijke verklaring.Het initiatief van toenmalig staatssecretaris Dekker (Onderwijs, VVD) heette eerst Onderwijs 2032 en nu Curriculum.nu.
Deel bericht

Onderzoeken rekenen-wiskunde en schrijfvaardigheid voor Peil.onderwijs gestart

11.07.18
In maart 2018 zijn twee nieuwe peilingsonderzoeken van start gegaan als onderdeel van Peil.onderwijs: Rekenen-Wiskunde einde (speciaal) basisonderwijs en Schrijfvaardigheid einde (speciaal) basisonderwijs.
Deel bericht

Ontslagen docent (28) Baanderherencollege sprak niet met meer scholieren af

11.07.18
BOXTEL - De inmiddels ontslagen economieleraar van het Baanderherencollege, tegen wie aangifte van seksueel misbruik is gedaan, sprak waarschijnlijk alleen met een 15-jarige scholiere af. De politie ziet geen enkele aanleiding om te denken dat er sprake is van meerdere zaken. De man is in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.
Deel bericht

Wat is er nóg mooier dan patatjesdag!

11.07.18
Wat is er nodig om een kind dolgelukkig te maken? Patat, knakworstjes en ijs. Dat bleek maar weer tijdens de patatjesdag op basisschool Het Anker in Heinenoord.De afsluiting van het schooljaar met patat wordt verzorgd door de overblijfouders. De leerlingen die elke dag overblijven, betalen daar een bedrag voor. Eens per jaar organiseren ze met een deel van dat geld patatjesdag voor alle leerlingen
Deel bericht

Basisschoolleerlingen Meppel bouwen stad in raadzaal

11.07.18
De afgelopen week hebben ongeveer 200 basisschool leerlingen uit de gemeente Meppel een bezoek gebracht aan het stadhuis. Dit deden ze in het kader van het educatieve doe-programma ‘Democracity. Met dit interactieve spel, speciaal voor het basisonderwijs, maken ze kennis met democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen.
Deel bericht

Kind wordt te veel beschermd door volwassenen; hoe, wat en de gevolgen

11.07.18
Kinderen van nu durven niet meer te klauteren en klimmen. Zet een aantal uitdagende situaties voor ze klaar in de gymzaal en leerlingen weten niet wat ze moeten doen. Tot die ontdekking kwam groepsleerkracht Judith Stolwijk. De oorzaak? Die ligt bij de ouders en docenten. Uit angst voor risico's laten volwassen te weinig toe waardoor kinderen hun grenzen niet leren kennen, zegt Stolwijk.
Deel bericht

Haren (Gn) worstelt met te volle scholen en wegen

11.07.18
De komst van de nieuwe wijk Het Harener Holt in Haren-Noord levert groei én een probleem op: wegen en basisscholen raken overbelast. De Brinkschool barst uit zijn voegen: de lerarenkamer is veranderd in een lokaal, de directiekamer in de koffiekamer en op het schoolplein staan twee noodlokalen. Alleen zo is er plek voor de 12 groepen (295 leerlingen). En de school is groeiende.
Deel bericht

Kinderen uit arme gezinnen krijgen zomervakantie-pakket

11.07.18
De zomervakantie is op veel plekken begonnen en dus gaan veel kinderen met hun ouders op vakantie. Maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn in Nederland veel gezinnen waar er te weinig geld is om op vakantie te gaan. Daarom krijgen sommige gezinnen een zomervakantie-pakket. Daarin zitten bijvoorbeeld kaartjes om naar het zwembad of pretpark te gaan.
Deel bericht

School blundert: 570 diploma's ongeldig

11.07.18
Door een administratieve fout zijn 570 diploma's van leerlingen van Het Assink Lyceum (Haaksbergen en Eibergen) ongeldig. Op de diploma's staat dat de leerlingen cum laude zijn geslaagd, terwijl dat maar bij negen leerlingen daadwerkelijk zo is. De fout werd ontdekt door de ouders van een van de leerlingen.Om die fout recht te zetten, krijgen al die leerlingen een nieuw diploma.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)