School maakt gezichten leerlingen zwart op foto: 'Privacy staat voorop'

13.07.18
Jan Kruitbosch kan het nog steeds niet geloven toen één van zijn pleegkinderen thuiskwam met een doos vol werkjes en schoolfoto's van de basisschool. Om privacyredenen had de school de gezichten van alle medeleerlingen zwart gemaakt, zodat ze onherkenbaar waren.
Deel bericht

Scholen creatief aan de slag met extra geld uit Den Haag

13.07.18
Om de werkdruk te verlagen hebben de scholen vanuit Den Haag 155 euro per leerling gekregen. Die kunnen ze vrij besteden.Zo heeft de Emmaschool in Assen een leerkracht vrijgemaakt voor festiviteiten en bijzondere activiteiten. In Wapse heeft men extra geïnvesteerd in digitale leermiddelen. Een kind dat kan leren met een Ipad vraagt ook minder tijd van de leraar.
Deel bericht

Hrishikesh Harcharan wint wedstrijd Meesterschap in Techniek 2018

13.07.18
Hrishikesh Harcharan uit Lelystad heeft de wedstrijd Meesterschap in Techniek gewonnen. Hij versloeg hiermee 41 andere middelbare scholieren uit Lelystad die samen een tiny house gebouwd hebben dat bijna klaar is voor de verkoop.
Deel bericht

Vuurwerk-voorlichting op álle Haagse scholen

13.07.18
Het stadsbestuur gaat alle Haagse basisscholen verzoeken in de toekomst aandacht te besteden aan het veilig afsteken van vuurwerk. Het voorstel aan de scholen is om dit steeds in de maand december te gaan doen. Op de scholen waar dit reeds gebeurt, zal dit verder worden doorontwikkeld.
Deel bericht

School van de Toekomst

13.07.18
De gemeente Rotterdam nodigt je uit mee te denken over de School van de Toekomst. Hoe leren kinderen tot 17 jaar volgens jou in 2030? Doe mee en maak kans op een inspiratietour door Nederland.
Deel bericht

Een praktijkgericht examenvak voor de gemengde en theoretische leerweg

13.07.18
Technologie & toepassing is een conceptschoolexamenvak voor de gemengde en theoretische leerweg van het vmbo. Het is een vak waarin de praktische leerstijl van leerlingen wordt aangesproken, brede praktische vaardigheden worden ontwikkeld en waarin leerlingen zich tegelijkertijd oriënteren op ....
Deel bericht

Mathijs werkt 3 jaar aan 30 meter lange treintekening

13.07.18
Mathijs van 13 is een echte treinliefhebber. Hij vindt ze zelfs zo leuk, dat hij er een tekening van heeft gemaakt. Niet zomaar eentje, nee een tekening van 30 meter lang! Hij heeft er in totaal bijna 3 jaar aan gewerkt. Binnenkort kan iedereen de tekening bewonderen. Hij wordt namelijk opgehangen in het Spoorwegmuseum in Utrecht.
Deel bericht

Nu toch geen zomerschool voor sommige vmbo-leerlingen

13.07.18
Een onbekend aantal examenleerlingen van het VMBO Maastricht hoeft toch niet naar een speciale zomerschool. Voor hen, volgens de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs een "behoorlijke groep", is een toets niet meer nodig. "Het is een chaos", zegt onderwijscoach Ingeborg Dijkstra.
Deel bericht

Kinderboekenschrijver Tonke Dragt (87) over ‘haar’ Netflix-serie: ‘Als híj die brief maar bezorgt!’

13.07.18
Tonke Dragt breekt op haar 87ste internationaal door nu er een Engelstalige Netflix-serie is aangekondigd van haar kinderboek De brief voor de koning. Ze is dolblij met het nieuws, maar zal met een kritisch oog naar de productie kijken.
Deel bericht

'Kamperen in een jerrycan': juf noteert 40 jaar lang wat kleuters uitkramen

13.07.18
IJsberen wonen in Friesland en opa loopt achter een ventilator. Na dik 41 jaar heeft Annemarie Kasser als juf van groep 1/2 bij basisschool De Oversteek in het Gelderse Dreumel zoveel grappige uitspraken van kleuters verzameld, dat ze er een heel boek mee heeft gevuld: 'Uit de school en ons gezin geklapt'.
Deel bericht

Nu toch geen zomerschool voor sommige vmbo-leerlingen: 'Het is een chaos'

13.07.18
Een onbekend aantal examenleerlingen van het VMBO Maastricht hoeft toch niet naar een speciale zomerschool. Voor hen, volgens de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs een "behoorlijke groep", is een toets niet meer nodig. De overige leerlingen moeten wel naar de zomerschool om de examens in te halen.
Deel bericht

Scholing van leraren die nieuwkomers lesgeven: hoe doen andere landen dat?

13.07.18
In Nederland zijn scholen en leraren niet goed voorbereid op het geven van onderwijs aan nieuwkomers. Daarom is in een studie van de HSU gekeken hoe Vlaanderen en Zweden het onderwijs aan deze kinderen organiseren. Daar worden nieuwkomers zo snel mogelijk in het reguliere BaO en VO opgevangen. Vooral is onderzocht hoe zij de professionalisering van leraren hebben gerealiseerd.
Deel bericht

‘Veel vmbo’s sjoemelen rond examinering’

13.07.18
Er wordt heel wat aangerommeld rond de examinering van vmbo'er, vermoedt René Kneyber. Hij is wiskundeleraar aan het Oosterlicht College in Nieuwegein en lid van de Onderwijsraad.
Deel bericht

Internetconsultatie afschaffing fusietoets is geopend

13.07.18
Met het wetsvoorstel Afschaffing van de fusietoets in het funderend onderwijs wil minister Slob de ruimte geven aan schoolbesturen om waar nodig met elkaar samen te werken om het onderwijsaanbod toekomstbestendig te maken. De internetconsultatie over het wetsvoorstel is geopend. De PO-Raad roept haar leden op te reageren op de internetconsultatie
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)