Sprookjes worden al eeuwen aangepast, 'maar de essentie blijft'

10.07.18
Het magische getal zeven staat centraal bij veel sprookjes: van de zevenmijlslaarzen tot Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Niet voor niets riep de Efteling de zevende dag van de zevende maand (7 juli) uit tot de Dag van het Sprookje. Hoe staat het er tegenwoordig eigenlijk met deze vaak oude verhalen voor? NU.nl vroeg het twee deskundigen.
Deel bericht

Minder dan een kwart van de leerlingen vindt lezen erg leuk, wat te doen?

10.07.18
Het leesplezier van Nederlandse leerlingen daalt, net als hun leesvaardigheid. Scholen en bibliotheken zetten kinderboekenschrijvers in, of een voorleeshond.
Deel bericht

Interesse in ICT en onderwijs?

10.07.18
Hoe kun je ICT optimaal inzetten bij gepersonaliseerd leren? Op welke manier bevorder je de deskundigheid van leraren op het gebied van digitale geletterdheid? Leven dit soort vragen ook bij u? Volg dan deze negen scholen online. Zij zijn bezig met de toepassing van ICT in hun onderwijs en zij delen dit jaar hun ervaringen en leermomenten via de nieuwe website: www.slimmerlerenmetict.nl.
Deel bericht

Docenten vinden online communicatie van onderwijsinstelling met leerling slecht

10.07.18
Ook de online communicatiemiddelen voor medewerkers binnen onderwijsinstellingen laten de wensen over. Zo geeft bijna 50 procent van de Nederlandse docenten aan dat veel zaken nog steeds offline gebeuren die online veel sneller geregeld kunnen worden.
Deel bericht

Assen krijgt Techniek Academie

10.07.18
Het is er niet meteen vanaf het nieuwe schooljaar, maar als alles meezit krijgt Assen na de kerst een Techniek Academie. Het Drenthe College zet het op, samen met Ondernemend Assen. Ook wordt voor het project nauwe samenwerking gezocht met het voortgezet onderwijs in Assen. We moeten ervoor zorgen dat het technische vak ook weer meer in beeld komt bij leerlingen op die scholen.
Deel bericht

Kind met taalstoornis in Vlissingen geholpen

10.07.18
Jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis, al dan niet door slechthorendheid, kunnen na de zomervakantie ook in Vlissingen worden behandeld. Op 14 aug. opent Auris een behandelgroep in een dependance van sbo Het Springtij. De methode 'Van nul tot taal' en de bijbehorende 'Tas voor Taal' zijn instrumenten die peuters en kleuters helpen om stapje voor stapje hun taalachterstand in te lopen
Deel bericht

Meer waardering voor specialisatie in het primair onderwijs

10.07.18
In de nieuwe CAO voor het primair onderwijs is meer ruimte voor functiedifferentiatie. Specialistische taken van leerkrachten, zoals voor cultuureducatie, kunnen hiermee expliciet worden benoemd en gehonoreerd.
Deel bericht

Deventer krijgt als eerste verkeerslessen met elektrische auto's

10.07.18
Leerlingen van groep 5 en 6 van de Cees Wilkeshuisschool in Deventer zijn dinsdag de eersten in Nederland die verkeersles krijgen waarbij een elektrische auto wordt ingezet. Als de proef een succes is, wil de ANWB voor 1 januari 2020 alle auto's van hun verkeersprogramma vervangen door elektrische auto's.
Deel bericht

Invalleraar mag vaker bijspringen voor zieke collega

10.07.18
Scholen in het primair onderwijs (het basisonderwijs en speciaal onderwijs) kunnen komend schooljaar invalkrachten die invallen voor zieke leraren meerdere contracten achter elkaar aanbieden.De regeringspartijen hebben afgesproken dat de ketenbepaling niet geldt bij invalkrachten die invallen voor zieke leraren in het primair onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)