Politie oefent aanslag op middelbare school in Staphorst

12.07.18
Schoten klinken door de school. Tijd om te wachten op zwaarbewapende collega's is er niet. Wat nu? Agenten, docenten én leerlingen oefenen een school shooting op de Pieter Zandt in Staphorst.Agenten gaan in duo's de school in, zodat ze continu weten wat er voor én achter ze gebeurt. Terwijl een klas met docent zich verschanst, kammen de agenten etage voor etage het gebouw uit.
Deel bericht

Kunst- en cultuuronderwijs in vmbo krijgt steuntje in de rug

12.07.18
De provincie Utrecht wil dat vmbo-scholen meer tijd en geld steken in kunst- en cultuurlessen op school. Uit onderzoek blijkt dat scholen veel behoefte hebben aan meer kunst en cultuur, maar dat er geen subsidies voor worden aangevraagd. De provincie wil de onderwijsinstellingen een steuntje in de rug geven en stelt daar de komende jaren twee ton voor beschikbaar.
Deel bericht

School in Mijdrecht opnieuw decor Luizenmoeder

12.07.18
Volgens producent Bing vormt de school in Mijdrecht het ideale decor voor de serie die vorige maand de Zilveren Nipkowschijf won. Na het succes van het eerste seizoen wil Bing in het voormalige schoolgebouw ook graag seizoen twee opnemen. Het gemeentebestuur heeft daarmee ingestemd.
Deel bericht

Impuls voor joods onderwijs op JBO-scholen

12.07.18
Docenten van de twee scholen voor basis- en voortgezet onderwijs gaan i.s.m. de WZO een programma uitwerken voor aanvullend Joods-identiteitsversterkend onderwijs. Daartoe worden voor een periode van vier jaar twee professionele leerkrachten uit Israël aan het JBO verbonden, die zich zullen inzetten voor verbreding en verdieping van het Joods onderwijs.
Deel bericht

Vmbo-scholen in Almelo doen sigaret in de ban

12.07.18
Het rookverbod gaat in als na de zomervakantie het nieuwe schooljaar begint. Het creëren van een rookvrije generatie willen wij van harte ondersteunen.Het rookverbod geldt niet alleen voor leerlingen, docenten en andere medewerkers. Ook voor ouders. Als deze toch een sigaret willen opsteken, wordt hen verzocht dat buiten het zicht van de school te doen.
Deel bericht

Met een Nederlands havo-diploma voortaan welkom op Belgische scholen

12.07.18
Eerst kon het niet, maar nu wel: studeren in België met een havo-diploma als vooropleiding. Bovendien is studeren over de grens goedkoper en duurt korter. Het woord 'hogeschool' is een tikje verwarrend. De school biedt onderwijs in wat we in Nederland mbo en hbo noemen. De schooldirectie heeft grote verwachtingen van de mogelijke komst van Nederlandse havisten.
Deel bericht

Hoe actueel is het gedachtengoed van Maria Montessori?

12.07.18
Zo neemt individualisering in het onderwijs een steeds grotere plek in. Heeft het onderwijs meer oog voor basisbehoeften als competentie, autonomie en relatie. En kloppen de uitgangspunten van het ervaringsgericht onderwijs perfect bij de Montessori-gedachte, om kinderen de ruimte te geven hun talenten te ontdekken. De meest geciteerde uitspraak is niet voor niets ‘Help mij het zelf te doen.’
Deel bericht

Jeugdroman Brief voor de Koning van Tonke Dragt wordt Netflix-serie

12.07.18
Netflix gaat een van de meest geliefde jeugdromans van ons taalgebied verfilmen: De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. De abonneezender is steeds meer gecharmeerd van Nederlands drama.
Deel bericht

Onrust door islamschool

12.07.18
De gemeente Utrecht gaat niet terugkomen op haar beslissing om een leegstaand deel van de openbare basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn te gunnen aan de nieuwe islamitische basisschool Al Arqam. Klimroos-ouders vangen bot. De ouders vrezen dat tegenstellingen worden gestimuleerd.
Deel bericht

Drentse scholen hebben moeite om aan personeel te komen

12.07.18
Basisschool De Vuursteen in Wapserveen: de docenten kijken wat somberder. Daar is volgens de directeur Gerben Douna een reden voor: hoge werkdruk in het onderwijs: We hebben net een sollicitatieprocedure gehad en daar kwamen maar vijf sollicitanten op af. En voor het eerst in veertig jaar heb ik onlangs een klas naar huis moeten sturen, omdat er geen invaller was.
Deel bericht

Applaus voor ieder kind

12.07.18
De zevenendertig leerlingen die gisteren over de rode loper De Vogelhorst, de Barneveldse school voor christelijk speciaal onderwijs, binnenliepen, namen niet alleen afscheid van de school, ze beleefden daarna ook de première van de film waarin ze zelf een rol speelden, ´Ieder kind telt´. Alle kinderen, zesendertig van groep 8 en 1 van groep 7, gaan door naar het reguliere VO.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)