Intocht Sinterklaas hoeft niet te worden aangepast

14.11.18
De landelijke intocht van Sinterklaas zaterdag op de Zaanse Schans hoeft niet te worden aangepast. Dat volgt op een uitspraak van de rechter in Haarlem in een kort geding. Volgens de rechter is de stichting die het kort geding aanspande niet ontvankelijk.
Deel bericht

Zawadi (18) hackte schoolsysteem: 'Ik kon de opdrachten van leerlingen aanpassen'

14.11.18
3,4 procent van de Nederlandse jongeren is wel eens binnengedrongen in een digitaal schoolsysteem. Hierdoor kunnen in sommige gevallen cijfers worden veranderd, roosters worden aangepast en kan er worden gefraudeerd met afwezigheid.Het hacken van het schoolsysteem Magister, dat op ongeveer 75 procent van de scholen wordt gebruikt, lijkt bijv. een koud kunstje
Deel bericht

Bibliotheek voor Digitale Geletterdheid voor jongeren gelanceerd

14.11.18
Vorige week is Facebook’s Bibliotheek voor Digitale Geletterdheid gelanceerd, een verzameling aan lessen om jongeren kritisch te leren denken en bewust met de online wereld om te laten gaan. In achttien lessen leren jongeren meer over onder andere privacy, hoe ze zich online presenteren, het herkennen van misinformatie, betrokkenheid bij de gemeenschap en cybersecurity
Deel bericht

Nieuwe website met lesmateriaal over ons culturele erfgoed

14.11.18
Om de relevantie van ons culturele erfgoed en de rijkdom aan bronnen zichtbaar te maken, is de Schatkamer van Nederland ontwikkeld. Deze Schatkamer biedt lesmateriaal over ons culturele erfgoed aan, dat als aanvulling gebruikt kan worden voor lessen binnen alle profielen van de bovenbouwklassen havo/vwo.
Deel bericht

Blinden en slechtzienden kunnen filmpjes 'kijken' op nieuwe site

14.11.18
Lekker filmpjes kijken op YouTube is voor veel slechtzienden en blinden lastig. Maar daar komt nu verandering in. Op de nieuwe website Scribit.tv zijn veel populaire filmpjes te zien, met een stem die uitlegt wat er gebeurt. Sam van 17 is slechtziend, hij is erg blij met de nieuwe site.
Deel bericht

Onderzoek naar Arbocatalogus PO van start

14.11.18
De gehele maand november wordt onderzoek gedaan naar de website van Arbocatalogus PO. Ook jouw mening is zeer welkom! Ongeacht of je de website vaak gebruikt, af en toe of de website nog nooit hebt bezocht. Het doel van het onderzoek is om de website (nog) beter te laten aansluiten op de wensen en behoeften van het primair onderwijs.
Deel bericht

AOb past voor landelijk overleg over lerarentekort

14.11.18
De AOb sluit niet aan bij het landelijke overleg over het lerarentekort. “De maat is vol nu het ministerie de bevoegdheidseisen in het primair onderwijs loslaat”, zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. Ook wil de minister niet structureel geld uittrekken voor het tegengaan van het lerarentekort.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)