Internationale dag van de Rechten van het Kind

17.11.18
Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. Zo komt de Lot's Foundation dit jaar met nieuwe website: Lot's Channel.
Deel bericht

Scholen op ontdekkingstocht met de Rabo AZ Foodtour

17.11.18
De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8. Maar liefst 100 klassen duiken vanaf 5 maart 2019 in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas voorgeschoteld.
Deel bericht

Tiny Pheninckx van De Rooi Pannen Eindhoven: 'Scholen krijgen wél genoeg geld’

17.11.18
De overheidsbijdrage aan scholen in het VO is wél toereikend, ook bij de huidige digitalisering. Scholen moeten kritischer kijken naar hun eigen financiën en bestedingspatroon. Wij vragen geen ouderbijdrage. Wij zorgen voor de apparaten, laptops, computers. Wij betalen de licentie, wij betalen de boeken. Alles wat de leerlingen nodig hebben voor onderwijs betalen wij en zorgen wij voor.
Deel bericht

Wel gelijke prestaties, geen gelijke kansen

17.11.18
De kansenongelijkheid in het onderwijs is in vijf à tien jaar verdubbeld. Een paar gemeenten geven leerlingen gratis bijlessen zodat ze wél naar havo of vwo kunnen.Salma wil graag havo of vwo doen, en daarna hbo-bedrijfskunde gaan studeren. Vandaar dat ze op maandag, dinsdag en donderdag na een hele dag op school tot zes uur ’s avonds extra lessen volgt,
Deel bericht

Middelburgse kinderen ondervragen minister over pleegzorg

17.11.18
Een Middelburgse schoolklas ( groep 8b van ABS ) mag naar de Tweede Kamer om daar een vraag te stellen aan de minister. Alle leerlingen van groep 7 en 8 op de basisschool mochten een vraag indienen en de vijf basisschoolgroepen met de beste vragen werden geselecteerd om die ook daadwerkelijk in Den Haag te komen stellen tijdens het zogeheten Kindervragenuur.
Deel bericht

Naila en Dennis begeleiden Sinterklaas bij de intocht

17.11.18
Naila en Dennis wonen in de buurt en mogen de hele route met de Sinterklaas meelopen. Ze laten aan Youssef zien hoe de route eruit ziet. Dat kan je zien in de video hierboven. Een huis langs de route is helemaal versierd met snoep! Op het huisje zitten schuimpjes, taai-taai-poppen en heel veel pepernoten.
Deel bericht

Rijk of arm, voor schooladvies maakt het weinig uit

17.11.18
Het is niet zo simpel dat de schooladviezen voor leerlingen van ouders met veel geld vaker worden bijgesteld dan de adviezen voor leerlingen van wie de ouders weinig geld hebben. Dat stelt onderwijsminister Slob in reactie op Kamervragen van de PvdA. Het is volgens hem wel zo dat de adviezen van leerlingen van ouders met een universitaire opleiding vaker worden bijgesteld.
Deel bericht

De Week van de Mediawijsheid is begonnen!

17.11.18
Deze week staat helemaal in het teken van smartphones, social media en nepnieuws. Bijna 5000 scholen en een hoop bibliotheken doen dan mee aan de Week van de Mediawijsheid. Het thema van dit jaar is 'Heb jij het onder de duim?' Volgens experts is het goed als je weet hoe je met informatie om kunt gaan en hoe je kunt checken of iets wel of niet klopt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)