Scholieren krijgen software voor kaarten en geo-analyses via ‘ArcGIS voor op School’

12.11.18
Het aardrijkskundeonderwijs voor middelbare scholieren wordt verder ontwikkeld. IT-leverancier Esri biedt vanaf nu kosteloos toegang aan tot ArcGIS Online. Hiermee kunnen scholieren kaarten maken en geo-analyses uitvoeren.
Deel bericht

Wetenschappelijk kijkje in het jongerenbrein met nieuw lespakket

12.11.18
Backstage in je brein is een nieuw, gratis lespakket met lessen over de thema’s risicogedrag, vriendschap en zelfbeeld. Bijzonder is dat de thema’s benaderd worden vanuit actuele inzichten uit de neuro- en cognitieve wetenschappen, en daarbij specifiek de rol van hersenontwikkeling.
Deel bericht

Studenten horeca vaakst voor studie naar buitenland

12.11.18
Een kwart van de studenten die in het studiejaar 2016/’17 een diploma in het hoger onderwijs behaalden, zijn voor hun studie naar het buitenland geweest. Horecastudenten brachten het vaakst een deel van hun opleiding in het buitenland door. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over zogenoemde studiepuntmobiliteit in het hoger onderwijs.
Deel bericht

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

12.11.18
De Stopstone-app is vernieuwd. Met deze door het Trimbos-instituut ontwikkelde app kunnen jongeren berekenen hoeveel geld ze besparen door niet te roken en een eigen beloning instellen. De app kan ook voor scholen als tool dienen om jongeren op te wijzen om ze te helpen met het stoppen met roken. Bijvoorbeeld in combinatie met het invoeren van een rookvrij schoolplein.
Deel bericht

Speciaal fonds voor zonnepanelen op scholen

12.11.18
Nagenoeg alle scholen van Nederland krijgen de komende jaren zonnepanelen. Dat zegt de Stichting Schooldakrevolutie tegen de NOS. Over de financiering is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Rijksoverheid en BNG Bank. Scholen kunnen het hele bedrag lenen, tegen een nog vast te stellen lage rente en een looptijd van vijftien jaar.
Deel bericht

Lopen langs 12.000 graven: 'Dat is tien keer onze school'

12.11.18
Ze zijn onder de indruk, de scholieren van het Gerrit Rietveldcollege die in Vlaanderen een begraafplaats met gesneuvelde militairen uit de Eerste Wereldoorlog bezochten. Het zijn heel veel graven. Heel veel jongens waar eigenlijk nog maar 19 of jonger. Ze hadden nog een heel leven voor zich.Docent Ruben van Roekel probeert de omvang van de begraafplaats over te brengen
Deel bericht

‘Slob gebruikt lapmiddelen voor lerarentekort’

12.11.18
Het lerarentekort is zo hoog opgelopen dat leerkrachten op sommige dagen nauwelijks meer toekomen aan onderwijs: het lijkt meer op kinderopvang. Dat verklaarde leerkracht en AOb-kaderlid Inke Wentink op het podium bij de grote demonstratie op de Dam in Amsterdam.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)