Docent van Zwolse Zone.college verkozen tot duurzame docent 2018

20.12.18
Met de uitreiking “Duurzame Docent” onderstreept de coöperatie Leren voor Morgen het belang van duurzaamheid in het onderwijs en de belangrijke rol daarbij van vooruitstrevende docenten. Als groene school ziet Zone.college de implementatie van duurzaamheid als één van haar speerpunten. Daarom werken zij op al haar locaties met het zevenstappenplan van Eco-schools
Deel bericht

Alle scholen op scherp na ‘Maastricht’

20.12.18
Wat vinden schoolleiders van de conclusies? „Laat ik voorop stellen dat wat in Maastricht gebeurd is absoluut niet kan”, zegt Marcel Janssen, rector van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen. „Maar ik heb er moeite mee dat het hele onderwijs ter verantwoording wordt geroepen, terwijl de meeste scholen het wél goed doen.”
Deel bericht

LOF voor de leraar: voor 22 januari subsidie aanvragen voor je ontwikkeling op school!

20.12.18
Leraren van het primair en voortgezet onderwijs kunnen hun ideeën voor beter onderwijs kracht bijzetten met een aanvraag bij het LOF (Lerarenontwikkelfonds). Als zij dat voor 22 januari doen, kunnen zij vanaf april op de school en tijdens schooltijd daarmee aan de slag. Leraren halen veel energie uit het zelf aan het stuur zitten van hun idee.
Deel bericht

Basisscholen steeds duurder door stijgende ouderbijdrage

20.12.18
Het bedrag dat basisscholen aan ouderbijdrage vragen is in vijf jaar tijd met meer dan 20 procent gestegen, aldus de Onderwijsinspectie. Scholen in Nederland vragen inmiddels gemiddeld 50 euro per jaar aan ouders. Er zijn ook vaker excessen: basisscholen die 1000 euro of meer vragen.
Deel bericht

Succesvolle regionale projecten zij-instromers

20.12.18
Het is mogelijk om in korte tijd een succesvol zij-instroomproject op te zetten. Dat blijkt uit de eerste evaluatie van regionale projecten voor zij-instromers in het primair onderwijs. Het ministerie heeft subsidie verleend aan elf regionale projecten. Deze hebben tot doel om mensen van buiten het onderwijs voor de klas te krijgen. Op deze manier kan lerarentekort worden verkleinen.
Deel bericht

Helft van jongeren voor verplichte vuurwerkbril

20.12.18
De helft van de jongeren vanaf 12 jaar vindt dat het dragen van een vuurwerkbril moet worden verplicht, maar ze willen niet een algeheel vuurwerkverbod. Dat meldt Team Alert op basis van een enquête. Een meerderheid van de jongeren van 12 tot 24 jaar steekt met oud en nieuw zelf vuurwerk af.
Deel bericht

Aboutaleb sprak met klasgenoten Humeyra: 'Je kan niet uitleggen wat er is gebeurd’

20.12.18
Burgemeester Aboutaleb en de Turkse consul Aytac Yilmaz woonden de herdenkingsbijeenkomst met docenten en leerlingen van het Designcollege in Rotterdam bij. Aboutaleb is de klas van Humeyra geweest en sprak met de leerlingen. ,,Ik heb gevraagd wat ze konden vertellen over de laatste dagen van het slachtoffer. Op de school wordt de rest van de week geen les meer gegeven.
Deel bericht

School in Wergea is bijna energieneutraal en wint daarom prijs

20.12.18
De Twamester in Wergea wordt deze week onderscheiden met een duurzaamheidsprijs. De openbare basisschool wordt door Circulair Friesland uitgeroepen tot 'Spark of the Month' van december. Deze prijs moet scholen stimuleren om mee te helpen aan een duurzame economie.
Deel bericht

Slob wil naar één basisbedrag per school en leerling

20.12.18
Slob wil de bekostiging van het primair onderwijs vereenvoudigen door met één basisbedrag per school en per leerling te komen. Ook wil hij bekostiging per kalenderjaar. De onderwijsminister wil de mogelijkheid van aanvullende bekostiging handhaven. Bijv. voor het openhouden van kleine scholen, het tegengaan van onderwijsachterstanden en specifieke doelgroepen, zoals asielzoekers.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)