Bezetting basisschool Windroos in Deventer om sluiting te voorkomen

27.01.19
In de schoolhal slepen moeders allerhande voedingsmiddelen naar binnen. In de gymzaal keten de kinderen op de veldbedjes en in de klimrekken. De computers worden aangesloten voor Fortnite. De telefoons en tablets zijn volgeladen. Zo’n zestig ouders en kinderen van basisschool de Windroos bezetten de gymzaal in een ultieme poging hun school open te houden.
Deel bericht

Lauwerscollege wint Friese Onderwijsprijs

27.01.19
Het Lauwerscollege uit Buitenpost en de 4 scholen van het project Greidhoeke goes Onderwijs zijn de winnaars van de Friese Onderwijsprijs. Gedeputeerde Sietske Poepjes reikte op 25 januari de prijs uit in het provinciehuis in Leeuwarden. De prijs is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen.
Deel bericht

Tweede Kamer op zoek naar geld voor leraren

27.01.19
Wordt er voldoende gedaan door het kabinet om het lerarentekort aan te pakken? Nee, zeggen zowel coalitie- als oppositiepartijen in een debat in de Tweede Kamer. Maar het ontbreekt minister Slob aan geld om andere maatregelen uit te rollen of de salarissen van personeel in het primair onderwijs verder te verhogen, zegt hij.
Deel bericht

Aanpak lerarentekort: ‘Lesgeven moet aantrekkelijker worden’

27.01.19
Educatieve centra waar kinderen vijf dagen per week, vijftig weken per jaar van 7 tot 7 terecht kunnen voor zorg, (passend) onderwijs, sport, cultuur en kinderopvang. Dat is één van de vernieuwingen waarmee het Zeeuwse onderwijsveld het lerarentekort te lijf wil gaan. Lesgeven is leuk, maar in de media worden vooral de negatieve kanten belicht.
Deel bericht

De veelzijdigheid van dyslexie

27.01.19
Nederlandse kinderen met dyslexie ondervinden niet alleen problemen bij het leren lezen en schrijven in hun moedertaal, maar ook in een vreemde taal. Toch gaat het leren van Engels ze iets makkelijker af dan gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van Ellie van Setten die deze maand promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Deel bericht

Er is zoveel meer dan predicaat excellent

27.01.19
Dé manier om leerlingen aan te trekken, innovatief te blijven, voorop te lopen. Dat houdt het predicaat excellent in, sinds 2012 uitgegeven door de Onderwijsinspectie. In de regio Haaglanden lijkt er nauwelijks nog interesse voor deze eretitel.'Het feit dat mijn school een 100 procent score heeft van leerlingen en ouders op het gebied van veiligheid bijv. vind ik minstens zo belangrijk.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)