'Buitengewoon Onderwijs' door unieke samenwerking

26.01.19
SBO De Akker en SO De Rank uit Sliedrecht werken samen met Stg Zorgboeren Zuid-Holland om 'Buitengewoon Onderwijs' te bieden. Dit traject gaat van start als pilot en heeft als doel om uitval van leerlingen in het onderwijs te voorkomen en uitgevallen leerlingen weer terug te laten keren naar het onderwijs. De leerlingen volgen onderwijs,alleen op een andere locatie én met begeleiding.
Deel bericht

Commentaar: Stevige inzet is nodig bij lerarentekort

26.01.19
De griepepidemie is al enige weken gaande en dan is het een bijna jaarlijks terugkerend fenomeen: nieuwsberichten over de (stijgende) moeite die schoolbesturen in het basisonderwijs moeten doen om vervangers te vinden voor zieke leerkrachten.
Deel bericht

Scholen doen te weinig aan klimaatverandering

26.01.19
Volgens hoogleraar Arjen Wals bereiden scholen hun leerlingen onvoldoende voor op klimaatverandering en de omslag naar duurzame energie. Hoe leer je de jeugd van tegenwoordig wél met deze uitdagingen om te gaan?Laat kinderen meer actief en handelingsgericht leren. Zoek bijvoorbeeld samen uit hoe je groene schoolpleinen kunt aanleggen of zonnepanelen op het dak installeert.
Deel bericht

Ministers zien lichtpuntjes bij oplossen lerarentekort

26.01.19
Ruim honderd mensen die hun werk niet meer leuk vonden zijn teruggekeerd in het onderwijs, zegt hij: de zogenoemde herintreders. Daarnaast zijn 340 leraren die thuis zaten of een uitkering hadden, weer aan het werk gegaan. In 2018 kozen door de subsidie voor zij-instromers 918 mensen voor het onderwijs. Er wordt hard gewerkt om de zog. 'stille reserve' aan het werk te krijgen
Deel bericht

Scholen nodigen minister Slob uit in Hilversum

26.01.19
Via ons programma EcoSchools werken teams op scholen met leerlingen aan het verduurzamen van hun school en omgeving. Dit laten we aan u zien’, meldt de uitnodiging. Maar: ’Het verduurzamen en fris maken van een monumentaal pand is echter een aanzienlijke uitdaging, zeker binnen de beschikbare middelen.'
Deel bericht

Kunstenaars als invaldocent: 'Meester, kunt u vaker ziek zijn?'

26.01.19
Geen leraar te vinden? Als oplossing voor het nijpende lerarentekort zetten Amsterdamse basisscholen niet-bevoegde kunstenaars, filosofen, yogadocenten en andere creatievelingen voor de klas. 'Ze zijn superenthousiast.' De kinderen leren vaardigheden die ze heel leuk vinden en waarmee ze normaal gesproken niet snel in aanraking komen."
Deel bericht

Bredere inzetbaarheid zou scholieren naar pabo trekken

26.01.19
Scholieren zouden meer interesse hebben om een pabo-opleiding te gaan doen, als ze daarmee breder inzetbaar zouden zijn. Dat ze ook kunnen lesgeven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld. Uit het onderzoek blijkt ook dat het huidige imago, salaris en carrièreperspectief van de onderwijzer negatief werken op de keuze voor de pabo.
Deel bericht

Vierdaagse schoolweek mag alleen als noodoplossing

26.01.19
Structurele invoering van de vierdaagse schoolweek mag niet. Wel mogen scholen voor de groepen 3 tot en met 8 maximaal zeven keer per jaar een dag uitroosteren. Dat herhaalt onderwijsminister Slob in antwoord op Kamervragen.De handreiking gaat ook in op andere maatregelen. Voorbeeld daarvan is het inzetten van zij-instromers, leraren in opleiding en (deeltijd)studenten van de pabo
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)