Slimme chatbots in lesmethodes ThiemeMeulenhoff

25.01.19
ThiemeMeulenhoff gaat chatbot-technologie toevoegen aan haar digitale lesmethodes. De uitgever maakte deze week op onderwijsbeurs NOT de samenwerking bekend met Helpr, ontwikkelaar van chatbots voor het onderwijs. Naast het ondersteunen van leerlingen, willen ThiemeMeulenhoff en Helpr met de chatbots docenten meer tijd geven voor hun leerlingen.
Deel bericht

ABP in mineur, mogelijk verlaging van pensioenen

25.01.19
Het ziet er niet best uit bij het ABP, dat onder andere de onderwijspensioenen beheert. De ABP-pensioenen hoeven dit jaar nog niet omlaag, maar het is goed mogelijk dat dat de volgende jaren wel zal moeten.Het ABP sloot het jaar af met een beleidsdekkingsgraad van 103,8 procent. Dat is voldoende om de pensioenen in 2019 nog niet te verlagen
Deel bericht

Leraren over curriculumplannen: ‘Mooi dat er meer samenhang komt’

25.01.19
125 leraren en 18 schoolleiders werken al maanden hard aan het vernieuwen van het curriculum. Om hiervoor feedback op te halen bij andere leraren, organiseerden Stichting Proominent, SKOVV en Stichting CNS Ede voor hun scholen een feedbackmiddag. ,,Het is belangrijk dat je kijkt: kan ik er iets mee in de klas?''
Deel bericht

Basisscholen met te hoge ouderbijdrage krijgen geen gemeentesubsidie meer

25.01.19
Amsterdamse basisscholen die meer dan 225 euro aan ouderbijdrage vragen, komen vanaf 1 januari 2020 niet meer in aanmerking voor gemeentelijke subsidies. Het gaat hierbij om geld voor bijvoorbeeld een vakleerkracht, zwemles of een conciërge. Wij vragen een hoge ouderbijdrage om leerlingen extra lessen te kunnen geven in Frans, muziek en creatieve vakken.
Deel bericht

CDA Den Haag bezorgd over stijging leerlingen

25.01.19
Ondanks maatregelen die de gemeente heeft genomen om wachtlijsten voor basisscholen tegen te gaan, krijgen verschillende scholen meer aanmeldingen dan ze plaatsen hebben. De CDA-fractie wil de garantie krijgen dat ook in de toekomst elk kind basisonderwijs kan volgen op een school in de buurt. Veel scholen hebben nu al een leerlingenplafond, er wordt dan geloot.
Deel bericht

Verzoek instandhouding scholen primair onderwijs vóór 1 februari 2019

25.01.19
DUO stuurt ieder jaar in december brieven aan schoolbesturen van te kleine basisscholen. Als de school in drie achtereenvolgende schooljaren minder leerlingen dan de opheffingsnorm heeft, dan vraagt DUO wat het schoolbestuur gaat doen. Dat dient vóór 1 februari 2019 aan DUO gemeld te worden. Deze datum is cruciaal voor de instandhouding.
Deel bericht

Het belang van breuken: 'We hebben er iedere dag mee te maken'

25.01.19
Experts slaan alarm. "Gevoel met getallen gaat later altijd plezier opleveren."Wiskundeleraar Leroy Soesman ziet het advies niet zitten. "Op de middelbare school werken leerlingen bij wiskunde A en B met formules, kennis van breuken is daarbij onmisbaar. En als je breuken vroeg aanleert, is dat goed voor de intuïtie. Dat maakt dingen makkelijker."
Deel bericht

Geen rekenles, maar darten voor leerlingen in Bunschoten

25.01.19
Ondertussen hebben ze in Bunschoten iets heel handigs bedacht om de jongste leerlingen te laten kennismaken met optellen en aftrekken. Namelijk: darten. Dat is een van de populairste sporten in het dorp. Dartvereniging Double Bull Spakenburg besloot om basisschoolleerlingen doordeweeks te laten komen. Ze steken er wat van op als ze hun scores moeten berekenen.
Deel bericht

Lerarenbeleid en lerarentekort: kijk verder dan vier jaar vooruit

25.01.19
In aanloop naar het debat over leraren vraagt de PO-Raad de Tweede Kamer in te zetten op consistent beleid en duurzame oplossingen voor het lerarentekort. Het is noodzakelijk de bekostiging te verbeteren om het verschil in salaris met het voortgezet onderwijs te kunnen overbruggen. Daarnaast is het van belang de regioaanpak lerarentekort te professionaliseren en beter te coördineren.
Deel bericht

Hogescholen hard bezig om meer leraren voor de klas te krijgen

25.01.19
Pabo’s en hbo-lerarenopleidingen werken met scholen en andere partners samen om meer leraren voor de klas te krijgen. Een belangrijke ontwikkeling is de forse uitbreiding van het opleidingsaanbod om meer doelgroepen te interesseren. Dit meldt Vereniging Hogescholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)