Directeur van school Nemr: Dit pardon heeft veel impact op school

06.02.19
Basisschool Het Talent staat hemelsbreed een paar honderd meter van het azc in Emmen. Naast Nemr zitten er nog veel meer kinderen op school die mogelijk onder de pardonregeling vallen. Hier op school zitten een stuk of tien kinderen die op het azc wonen en het is altijd maar weer de vraag hoe lang die kinderen hier kunnen blijven.
Deel bericht

Schoolbestuurder hekelt dure inzet inhuurdocent, wil leraren uitwisselen

06.02.19
Een lerarentekort en dan ook nog eens een griepgolf. Voor Frans van Pinxteren, voorzitter College van Bestuur van het Petrus Canisius College in Alkmaar, is het in deze periode flink aanpoten om voldoende docenten op de been te krijgen. Er moeten regelmatig leerkrachten worden ingehuurd. Volgens de bestuurder is dat een dure zaak, want de prijzen liggen soms wel 50% boven het normale bedrag.
Deel bericht

Oproep aan scholen na voorval met Raalter leerling: ‘Denk aan keurmerk Alcoholvrije School’

06.02.19
Laat scholen duidelijk stellen dat ze een Alcoholvrije School zijn. Zowel naar de ouders als de leerlingen toe. Zegt directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP na het voorval met de leerling uit Raalte, die op een schoolexcursie alcohol dronk en onwel in het ziekenhuis belandde.
Deel bericht

Oproep van schooldirecteur: betaal geen rekeningen meer!

06.02.19
Schooldirecteuren moeten overgaan tot acties die de economie raken, zoals rekeningen niet meer betalen. Dat heeft meer effect dan tijdelijk geen vervanging regelen van zieke leraren. De stelt directeur Frank Sessink van openbare basisschool De Schakel in Winterswijk.
Deel bericht

Niet één school in Brabant doet mee aan actie om zieke leraren niet te vervangen

06.02.19
De invallerspool Leswerk regelt vervangende docenten op 240 basisscholen in Brabant. Niet één van de 240 basisscholen geeft gehoor aan de oproep”, zegt Queenie Brouwers van deze organisatie. Zij geeft aan dat het de afgelopen twee weken hartstikke druk is geweest. Vijf jaar geleden hoefde ik nooit een nee te verkopen. Nu moet ik dat soms meerdere keren per dag.
Deel bericht

Veluwse Onderwijsgroep verbiedt leerlingen deelname aan klimaatactie in Den Haag

06.02.19
Leerlingen van de tien VO-scholen van de Veluwse Onderwijsgroep mogen donderdag in Den Haag geen actie voeren tegen de klimaatveranderingen.Volgens directeur Oosting speelt de klimaatactie helemaal niet op zijn school. Als koepel hebben we dit onderwerp besproken en is deze richtlijn bepaald. Komen leerlingen zelf met initiatieven dan hebben we daar een open oor voor.
Deel bericht

Waar blijft het rapport voor het Cornelius Haga Lyceum?

06.02.19
Het islamitische Cornelius Haga Lyceum zou een goed rapport krijgen van de Onderwijsinspectie maar op de valreep werd die tot frustratie van de school niet gepubliceerd. Er zijn 'ernstige signalen' binnengekomen, aldus de toezichthouder. Het eerste onderzoek ging al niet van harte vanuit de school en dat het nog onduidelijk is hoe lang het uitzoeken van deze recente signalen gaat duren.
Deel bericht

Minister Slob: soms geen andere keus dan klas naar huis sturen

06.02.19
Basisscholen die een klas naar huis sturen omdat een leerkracht ziek is, kunnen op begrip van minister Slob rekenen.Hij wijst erop dat veel meesters en juffen die voorheen invielen voor zieke collega’s, nu zelf een vaste baan hebben gevonden. En dan waart ook de griep nog rond en zitten meer leerkrachten dan normaal ziek thuis.
Deel bericht

Geen kijkwijzer, wel kidsversie YouTube in Nederland

06.02.19
YouTube Kids biedt ouders de mogelijkheid om te kiezen welke video's en kanalen hun kinderen bekijken. Het is daarnaast mogelijk om de zoekfunctie uit te schakelen. Verder biedt de app een timer, zodat de kijktijd wordt beperkt tot bijvoorbeeld een half uur. De app werkt in principe zonder Google-account, maar om meer controle te krijgen over wat je kind kijkt is wel een account nodig.
Deel bericht

Gymleraren gematigd positief over gymzalen

06.02.19
Twee op de drie gymleraren in het primair onderwijs is tevreden over de kwaliteit van de gymzalen. Een op de drie ziet echter ook tekortkomingen. De meeste klachten betreffen de schoonmaak van de gymzalen en de kleedkamers. Een deel van de gymleraren vindt ook dat het te lang duurt voordat klachten worden verholpen en dat de akoestiek in de zalen te wensen overlaat.
Deel bericht

Meer scholen grijpen naar noodoplossing van vierdaagse lesweek

06.02.19
Basisschool de Regenboog in het Limburgse Blerick stapt noodgedwongen deze week over op een vierdaagse lesweek. Ook in het noorden van het land gaan leerlingen speciaal onderwijs noodgedwongen een dag minder naar school.
Deel bericht

Greenpeace-campagne: scholen aan groene stroom

06.02.19
Zeker driekwart van de Nederlandse scholen draait nog op vervuilende 'grijze' stroom. Deze scholen staan binnenkort voor de keuze van een nieuwe energieleverancier. Greenpeace voert daarom de campagne 'Alle scholen groene stroom' om schoolbesturen over te halen voor een schone toekomst te kiezen.
Deel bericht

Tijd rekentoets voorbij, rekenen wordt onderdeel van wiskunde

06.02.19
Middelbare scholieren krijgen vanaf komende schooljaar geen aparte rekentoets meer. De huidige landelijke toets verdwijnt definitief en rekenen wordt weer een onderdeel van wiskunde en andere vakken.De Tweede Kamer heeft tegen een plan gestemd van onderwijsminister Slob om een ander rekenexamen in te voeren en dit cijfer apart mee te laten tellen voor het behalen van een diploma.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)