Leerlingenorkest maakt tour langs basisscholen

11.05.19
Dinsdag 14 mei maakt het Symfonisch Leerlingen Orkest een tour langs basisscholen in Renkum en Heelsum. Een van de doelen is om te laten zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken.Zeker in samenspelverband zoals in een orkest is muziek maken geweldig en leerzaam: luisteren naar elkaar, instructies volgen, tellen, de noten goed spelen en aanpassen aan het geheel.
Deel bericht

Ook op de democratische school in Den Bosch komen de regels vanzelf

11.05.19
De Democratische School De Tijd en Ruimte in Den Bosch is net iets meer dan vier maanden onderweg. Een positief oordeel van de onderwijsinspectie op zak en de eerste acht leerlingen die in alle vrijheid hun eigen weg zoeken.Het uitgangspunt is dat de leerlingen op basis van hun natuurlijke nieuwsgierigheid zelf bepalen wat ze leren. Op deze school jong en oud - 4 tot en met 21 jaar - door elkaar.
Deel bericht

Topvrouw TomTom: onderwijs niet toekomstbestendig, moet op de schop

11.05.19
Scholen lopen volgens haar vooral achter op technologisch gebied. Het gaat haar erom dat de leerlingen begrijpen hoe computers, internet, apps en technologie nou eigenlijk werken. Ik denk eigenlijk dat de huidige diploma's niets meer waard zijn in 2030. Daar staan niet de competenties op die iemand nodig heeft om te functioneren binnen een organisatie.
Deel bericht

Maak een einde aan het jaarlijkse kooigevecht tussen de eerste en tweede corrector [column]

11.05.19
Het probleem is dat de docent, als het misgaat, bij niemand kan aankloppen. Het ministerie legt de verantwoordelijkheid geheel bij de scholen. Bij een geschil moeten de rectoren van de twee scholen de knoop doorhakken. Maar rectoren zijn geen deskundige docenten. Bij het cito en het ministerie kunnen de docenten ook al niet aankloppen, Kortom, de docenten zijn tot elkaar veroordeeld.
Deel bericht

Meer zeggenschap over onderwijsgeld bij de school

11.05.19
Marije van den Berg bracht de financiering van de basisschool van haar dochter in kaart. Een school is een gemeenschap. Daar moeten de belangrijke keuzes worden gemaakt. De lumpsum zelf is vrij overzichtelijk. Het is gewoon een smak geld, die gaat van OCW naar het schoolbestuur en vervolgens naar de individuele scholen. Maar al die zijpaden en zijstroompjes maken het heel onoverzichtelijk.
Deel bericht

Topscore GOED voor de Kon.Julianaschool

11.05.19
De Inspectie van het Onderwijs geeft een zeer lovend oordeel over de Koningin Julianaschool (SBO) in Culemborg. Na hun kwaliteitsonderzoek konden de inspecteurs maar één conclusie trekken: dit is gewoon een hele goede school.,Er zijn in Nederland maar twee scholen voor speciaal basisonderwijs die zowel een goed kwaliteitsoordeel als een excellentiepredicaat hebben.
Deel bericht

Oproep minister: Wees voorzichtig met gebruik medicijnen bij examen

11.05.19
Minister Bruins (Medische Zorg) raadt leerlingen die eindexamen doen en daarbij middelen gebruiken om rustig te blijven, of zich beter te concentreren, aan om voorzichtig te zijn. ‘Het is allemaal spannend, maar kijk uit’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)