Cornelius Haga Lyceum overweegt oprichting islamitische privéscholen

13.05.19
Het omstreden Cornelius Haga Lyceum uit Amsterdam overweegt islamitische privéscholen op te richten in Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De school ziet het als uiterste middel om het ministerie van Onderwijs te omzeilen. Er zijn genoeg geldschieters die ons willen steunen. En ik denk dat er in het Midden-Oosten ook genoeg sponsors te vinden zijn.
Deel bericht

Meldpunt lerarentekort krijgt steun Kamerleden, niet van minister

13.05.19
Het plan voor een meldpunt (AOb) om de gevolgen van het lerarentekort in kaart te brengen, krijgt steun van GroenLinks, SP, PvdA en D66. Toch ziet minister Slob daar niets in. Hij vindt dat scholen niet moeten worden opgezadeld met een nieuwe verplichting. Ik ga niet een verplichting nog een keer aan de scholen opleggen, waar de scholen al werkdruk genoeg hebben.
Deel bericht

Scholieren Zetten gamen met energiemeter tegen andere scholen

13.05.19
Leerlingen van de basisschool Dr. Lammerts van Bueren nemen volgend jaar het energieverbruik van de school deels in eigen hand, in een speelse race tegen andere scholen. De school heeft zich als eerste Gelderse school met groep 7 en 8 ingeschreven voor de Energy Challenge 2020.
Deel bericht

Waarom in Schotland zorgkinderen amper naar speciale scholen gaan

13.05.19
De Currie Primary School ligt aan de rand van Edinburgh. Een basisschool met ruim vijfhonderd leerlingen, verdeeld over zeventien klassen. Ongeveer 10 procent heeft een allochtone achtergrond en 10 procent van de leerlingen krijgt extra zorg. Daarnaast zijn er nog allerlei scholieren met leerproblemen of opvallend gedrag.
Deel bericht

Vierdaagse schoolweek door lerarentekort: 'Alleen de Efteling is hierbij gebaat'

13.05.19
[+ video] Het lerarentekort brengt ouders in de problemen. De dochter van Jeroen kreeg van haar school te horen dat ze vanaf nu een vierdaagse schoolweek had. De oplossing was bedoeld om de druk op de leraren te verlichten, maar legde de taak van docent nu bij de ouders. Jeroen moest zelf les gaan geven.
Deel bericht

Passend onderwijs faalt en het geduld met minister Slob raakt op

13.05.19
Minister Slob moet haast maken met het verbeteren van de Wet passend onderwijs. Dat vinden Tweede Kamerleden. Want het gaat nog te vaak mis. Kinderen belanden tussen wal en schip en ouders staan vaak machteloos. De Tweede Kamer vindt de minister te afwachtend. De bewindsman wil wachten op de eindevaluatie van passend onderwijs volgend jaar.
Deel bericht

Studenten versneld voor de klas: de vragen en antwoorden

13.05.19
Sinds kort kunnen studenten van sommige pabo's versneld voor de klas staan. Zij dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Dit is een van de maatregelen uit de Kamerbrief ‘Extra acties tegen het lerarentekort’ van augustus 2018. Wat zijn de verschillen met de zij-instroomroute? Waar moeten schoolbesturen rekening mee houden? De PO-Raad geeft een overzicht van faq's.
Deel bericht

Scholen mogen zegel verbreken voor controle

13.05.19
Fouten in eindexamens: pagina’s ontbreken en misdrukken. Er kunnen fouten zitten in de examens, daarom krijgen alle VO-scholen toestemming van het College voor Toetsen en Examens om van enveloppen met de examens voor maandag het zegel voorafgaande aan het examen te verbreken en de enveloppen te openen en te controleren; omdat de oorzaak van de incomplete examens nog onbekend is
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)