Fries Verzetsmuseumprijs 2018-2019 uitgereikt

12.05.19
De Fries Verzetsmuseumprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan jongeren die iets doen om de herinnering aan oorlog, bezet en vervolging levend te houden. Dit jaar hebben de juryleden de schrijvers van twee profielwerkstukken aangewezen als winnaar. De winnende leerlingen van het Sted. gymnasium Leeuwarden en CSG Liudger te Drachten beiden een geldprijs van €250,- zullen ontvangen.
Deel bericht

Scholieren bedenken oplossingen voor opdrachtgevers in techniekwedstrijd

12.05.19
Ook dit jaar was er voor scholieren in de onderbouw van havo en vwo een lesprogramma beschikbaar dat laat zien welke relevantie bètavakken hebben voor de praktijk. Opdrachtgevers zoals de Rabobank presenteerden een probleemstelling in het lesmateriaal die door de leerlingen moest worden opgelost. Ruim 10.000 leerlingen zijn hiermee bezig geweest.
Deel bericht

De ondergang van Johan van Oldenbarnevelt

12.05.19
Vierhonderd jaar geleden werd Johan van Oldenbarnevelt onthoofd, de machtigste politicus van dat moment in de Nederlanden. Deze politieke moord krijgt op verschillende manieren aandacht, onder meer met een boek over zijn spraakmakende proces en executie.
Deel bericht

De klassieke ‘aardappel, groente, vlees’ doet wonderen voor het eindexamen

12.05.19
De examens zijn begonnen en dus breekt er voor veel leerlingen een spannende tijd aan. Goed leren is belangrijk in deze periode, maar goed eten óók. Probeer drie keer per dag te eten. Houd het eiwitrijk. Dat is beter omdat het je bloedsuikers niet beïnvloedt, het vult goed en je kan er lang op doorgaan. Begin bijv. de dag met kwark en wat noten, of twee donkere boterhammen met kaas.
Deel bericht

AOb: Inspectie moet lerarentekort in kaart brengen

12.05.19
De omvang van het lerarentekort is groter dan nu zichtbaar is. Daarom moet de Onderwijsinspectie in kaart brengen wat scholen voor noodmaatregelen nemen en hoe vaak zij onbevoegden voor de klas zetten. Sommige scholen willen stoppen met Duits als keuzevak, omdat er geen leraar is te vinden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)