Stripboek over 'machtig en succesvol hertogdom' Gelre

19.05.19
Het stripboek wordt gratis verspreid onder alle scholen in de gebieden die ooit onder Gelre vielen, van de Bommelerwaard en Roermond tot de Achterhoek en de noordelijke Veluwe - er is zelfs een Duitse vertaling voor de oosterburen. We hebben in Gelderland niet zo'n duidelijke regionale identiteit als Friesland, of de Brabanders, maar we delen wel allemaal die geschiedenis van het hertogdom
Deel bericht

Dwars: Lotte baalt van boze smileys in lesprogramma's

19.05.19
Een foutje maken op school of in je huiswerk is natuurlijk niet leuk. Maar volgens Lotte van 10 is het extra irritant als de fout ook nog eens wordt benadrukt. En dat is precies wat er gebeurt in het lesprogramma. Lotte heeft last van faalangst. Voor haar is het extra vervelend als er na een fout antwoord een boze smiley te zien is. Daardoor krijgt ze sneller het gevoel dat ze niets goed kan doen.
Deel bericht

Wie wordt op 22 mei de nationale voorleeskampioen van 2019?

19.05.19
Dan wordt voor de zesentwintigste keer de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Basisscholen in Nederland hebben opnieuw massaal meegedaan aan de voorrondes. In totaal zijn dit jaar 3.107 schoolkampioenen aangemeld, die zijn geselecteerd uit tienduizenden deelnemers. Hieruit zijn twaalf provinciale winnaars gekomen die volgende week de degens kruisen.
Deel bericht

Ruim 1200 scholen willen Gezonde School zijn

19.05.19
De ondersteuning is bedoeld als stimulans om te gaan werken met de aanpak Gezonde School. Inmiddels hebben 853 gehoord dat zij de ondersteuning toegekend hebben gekregen. Zo krijgen scholen die nog niet eerder ondersteuning hebben ontvangen voorrang. Ook scholen in aandachtswijken en scholen met specifieke doelgroepen krijgen eerder de ondersteuning toegekend.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)