Ik help mijn leerlingen het vertrouwen in zichzelf weer terug te vinden

17.05.19
Ze is verkozen tot leraar van het jaar voor het speciaal onderwijs. De jury prees haar voor haar zoektocht naar de ‘samenwerking tussen jeugdhulp en het reguliere onderwijs’. Dankzij haar ongelimiteerde inzet, geduld én een tikkeltje Vlaamse nuchterheid slaagt zij erin haar leerlingen kennis te laten maken met een wereld die ze daarvoor niet kenden.
Deel bericht

Tientallen examenleerlingen krijgen internetverbod van bijna 24 uur

17.05.19
Tientallen leerlingen die examen doen in het Engelstalige vak International Baccalaureate, worden deze week twee keer in digitale quarantaine geplaatst. Van vrijdag op zaterdag krijgen ze zelfs een internetverbod van bijna 24 uur. Dit jaar valt het examen samen met een aantal Nederlandse examens, waardoor er in Nederland van de internationale examentijd wordt afgeweken.
Deel bericht

Zevenhonderd kinderen aanwezig bij Kids Klimaat Experience

17.05.19
Zo'n zevenhonderd kinderen zijn donderdag aanwezig bij de Kids Klimaat Experience in de Koepelgevangenis. Bij het evenement zijn verschillende sprekers aanwezig, waaronder André Kuipers, Arjan Postma en Margo Ribberink.Het evenement, dat wordt georganiseerd door de gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta, vindt plaats in de Week van ons Water.
Deel bericht

Zonnepanelen op 18 Amsterdamse schooldaken

17.05.19
In dit project hebben zes schoolbesturen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs de handen ineen om samen de mogelijkheden voor zonnepanelen op onze schooldaken te onderzoeken. Door het vervolgens gezamenlijk aan te besteden hebben we dit mooie resultaat bereikt, en daar zijn we trots op
Deel bericht

Geschiedenis ontdekken is kinderspel met de app Go Veluwe

17.05.19
Hoofdpersoon in de game is een kind dat in de tijdmachine van Go Veluwe per ongeluk vanuit het verleden naar het heden is geteleporteerd. De speler beleeft op elke locatie een game met Augmented Reality en vertelt de hoofdpersoon over de geschiedenis van die plek. De app is vanaf nu te downloaden en te spelen.
Deel bericht

Oostenrijks parlement verbiedt hoofddoeken op basisscholen

17.05.19
In Oostenrijk heeft het parlement een wet goedgekeurd die het dragen van een hoofddoek in basisscholen verbiedt. Het gaat volgens de maatregel om ‘elk kledingstuk met ideologische of religieuze achtergrond dat het hoofd bedekt’. De regering maakte duidelijk dat de tulband van sikhs of joodse keppels wel nog toegelaten zijn.
Deel bericht

Het onderwijs moet veranderen: 'Internet was in 2005 echt heel anders'

17.05.19
Eén van de onderwerpen die voorkomen in het advies van Curriculum.nu is digitale geletterdheid. 'De onderwijsdoelen van 2005 waren nog echt van de tijd van tv. Internet was er toen op een heel andere manier.' Bij OBS De Ploeg in Hoogkerk werken ze al veel aan digitale geletterdheid. Meester Teun Noorduin praat met kinderen over het internet en wat daar allemaal gebeurt.
Deel bericht

Geen islamitische basisschool in Veenendaal

17.05.19
Een nieuwe poging om een islamitische basisschool in Veenendaal te stichten, is mislukt. De reden: er kan niet worden aangetoond dat het vereiste aantal leerlingen structureel behaald zal worden.De school moet namelijk bewijzen dat ze binnen 5 jaar tijd kan doorgroeien naar 318 leerlingen, om dat vervolgens 15 jaar vast te houden.
Deel bericht

Onderwijs leidt niet op voor verdwijnende beroepen

17.05.19
Het beeld dat het onderwijs massaal opleidt voor verdwijnende beroepen klopt niet, vindt onderwijsminister Ingrid van Engelshoven. Voorzitter Terpstra van Techniek Nederland schreef er een opiniestuk over in Trouw. ‘Waar beroepen wel verdwijnen of veranderen, is het zaak dat mensen zich blijven ontwikkelen zodat zij inzetbaar blijven, aldus de minister.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)