Met doorlopende leerlijnen meer vmbo’ers naar mbo

18.05.19
De doorlopende leerroutes vmbo-mbo zorgen ervoor dat meer leerlingen kiezen voor een mbo-vervolgopleiding. Dat staat in het onderzoeksrapport Doorlopende leerlijnen vmbo mbo 2018. Sinds 2014 hebben samenwerkingsverbanden van vmbo- en mbo-scholen experimenteerruimte om geïntegreerde leerlijnen vorm te geven. Deze doorlopende leerlijnen beginnen in leerjaar 3 van het vmbo.
Deel bericht

School ontslaat docent onterecht

18.05.19
Het Martinuscollege in Grootebroek heeft in 2017 onterecht een docent ontslagen die buiten de schoolvakantie om een aantal verlofdagen had opgenomen. De school moet meer dan een ton schadevergoeding betalen aan de docent. Dat de school niet goed heeft onderzocht hoe het nu precies zat met de aanvraag, maar de docent gelijk op staande voet heeft ontslagen, nemen de rechters de school kwalijk.
Deel bericht

Onderwijs aan vluchtelingenkinderen – Van uitgesproken wit naar een school ‘met een klein kleurtje’

18.05.19
Verus sprak in 2015 met bestuurders, directeuren en leerkrachten die zich voor een enorme uitdaging gesteld zagen. Hoe blikken zij nu terug op die tijd? Het is een verrijking van de schoolgemeenschap. Opvoedkundig is het helemaal niet verkeerd dat er kinderen met verschillende achtergronden op school hebben. Spelenderwijs leren ze zo hoe het zit in andere culturen en geloofsovertuigingen.
Deel bericht

2461 scholieren in Meppel worden wereldkampioen kleuren: 'Het is zo gaaf, superleuk!'

18.05.19
Wat begon als een maf idee van tien mannen in Meppel leidde vrijdagochtend tot een nieuw wereldrecord: maar liefst 2461 basisschoolkinderen probeerden tegelijkertijd een kleurplaat foutloos in te kleuren. Daarmee werd het oude record - 946 kinderen - verpulverd.Uiteindelijk bleken er 2249 kleurplaten geldig, ruim 93 procent van alle tekeningen.
Deel bericht

Docent op staande voet ontslagen nadat hij vmbo-leerlingen hielp bij examen

18.05.19
Zeventien scholieren van vmbo Aloysius De Roosten in Eindhoven moeten hun examen Duits opnieuw (‘als ware het hun eerste kans’) maken omdat een leerkracht enkele leerlingen zou hebben geholpen. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden. De docent is op staande voet ontslagen, meldt rector Corinne Sebregts. Ze noemt het ‘een zeer domme fout’.
Deel bericht

Leerlingen geven koning aardbevingstekeningen

18.05.19
Kinderen uit Appingedam hebben koning Willem-Alexander tekeningen gegeven, waarin zij uitbeelden wat zij voelen als er in hun omgeving een aardbeving is. Richelle Bouwman en Mayssa Venderbos uit groep 8 (OBS De Vuurvlinder ) en Giliano Pinheiro en Eline Vast (CBS De Triangel) hadden de tekeningen gemaakt. Willem-Alexander vond ze mooi en bedankte de leerlingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)