Wereld Natuur Fonds lanceert lesaanbod Toekomstkunde

09.09.19
Op maandag 9 september ontvingen ruim 3.000 leerkrachten in het basisonderwijs de eerste les Toekomstkunde, met als onderwerp de bosbranden in de Amazone. Het is de start van een nieuw lesprogramma waarmee het Wereld Natuur Fonds kinderen wil laten ontdekken hoe zij kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor de aarde.
Deel bericht

Middelbare school verliest 7 leerlingen in 10 jaar: ‘Natuurlijk huil je dan ook’

09.09.19
Een speciale, bijna sacrale, gedenkhoek waar foto’s hangen van de leerlingen die de school de afgelopen jaren ontvielen. Stuk voor stuk stralende gezichten van tieners die je toelachen. Zeven scholieren die de school de afgelopen tien jaar ontvielen. Van Wijlen, sinds 2014 rector op het OLV, maakte het al vijf keer mee.
Deel bericht

Digitale geletterdheid en taalonderwijs: breng ze samen

09.09.19
Het is nog niet definitief, maar de kans is groot dat er binnenkort kerndoelen voor digitale geletterdheid worden vastgesteld. Het thema zal een vaste plek moeten krijgen in het onderwijs. Hoe kunnen scholen dat doen? Het devies: begin bij de basis en integreer digitale geletterdheid in het taalonde...
Deel bericht

Woordjes leer app WRTS na feedback vernieuwd

09.09.19
Op basis van door WRTS gedaan onderzoek (SODA, 2019) en de feedback van docenten en leerlingen hebben we ons platform een complete metamorfose gegeven. Functioneel, visueel en prijs-technisch. Het belangrijkste voor leerlingen is dat ze zeker weten dat de woordenlijsten die ze gebruiken voor hun overhoringen goed en volledig zijn.
Deel bericht

BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

09.09.19
Tijdens de Week van de Alfabetisering (9 tot en met 15 september) delen BoekStartcoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje Een nieuwe dag uit. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen.
Deel bericht

Op Prinsjesdag loopt Jetta Klijnsma in kleding ontworpen door leerlingen middelbare school Assen

09.09.19
Leerlingen van het CS Vincent van Gogh uit Assen hebben een jasje ontworpen voor de commissaris van Koning Jetta Klijnsma. Ze zal de creatie dragen tijdens aanstaande Prinsjesdag.Klijnsma was erg enthousiast over het werk van de scholieren en heeft daarom gevraagd of zij een jasje voor haar willen ontwerpen voor Prinsjesdag.
Deel bericht

De opkomst van Uber education

09.09.19
Dat er in het onderwijs vandaag de dag veel gebeurt zal eenieder wel duidelijk zijn. De opening van de verschillende school- en studiejaren laat duidelijk zien dat onderwijs een ‘hot item’ is dat aandacht vraagt en de politiek tot actie dwingt.
Deel bericht

Onderwijs nog lang niet uit het slop

09.09.19
Het kabinet Rutte-III is halverwege. In oktober 2017 presenteerden VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hun regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst. In het onderwijs is dat vertrouwen er niet gekomen. Want minister Slob noemt het lerarentekort wel een ‘topprioriteit’, maar vindt het belang van onderwijs blijkbaar niet groot genoeg om meer te investeren in personeel.
Deel bericht

Ministerie: school mag 4-jarige niet weigeren

09.09.19
Basisscholen in de vier grote steden en Almere moeten hun plan uit het hoofd zetten om kinderen pas toe te laten zodra ze vijf jaar zijn. Kinderen mogen nu eenmaal vanaf hun vierde verjaardag naar school, dat staat in de wet, zegt het ministerie van Onderwijs. Al wil het departement ook niet het onmogelijke van scholen vragen. We snappen dat er soms voor creatieve oplossingen moet worden gekozen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)