Nieuw erkende Gezonde School-activiteit: Kwink

20.09.19
Onlangs verscheen Kwink in de activiteitendatabase op website van Gezonde School. Deze online methode is namelijk officieel erkend als Gezonde School-activiteit voor het thema Welbevinden. Kwink is een digitale methode voor sociaal-emotioneel leren voor het primair onderwijs. Het hoofddoel is om verstorend gedrag in de klas te voorkomen.
Deel bericht

School niet betrokken bij aanpak radicalisering

20.09.19
Scholen in Arnhem zijn niet of nauwelijks betrokken bij de aanpak van radicalisering. Het ontbreekt docenten aan tijd en bestuurders zijn bang voor imagoschade. ,,Vooral de onwil van bestuurders van scholen om iets te doen aan de aanpak radicalisering vind ik kwalijk", zei onderzoeker Scot Douglas.na stevig aandringen kregen we van slechts tien scholen een reactie.
Deel bericht

Onderzoeker islamitisch onderwijs: ‘Ik denk nog steeds dat deze scholen bijdragen aan integratie’

20.09.19
Volgens de promovenda is het islamitische basisonderwijs juist goed voor de integratie van moslimkinderen en stimuleren religieuze onderwijzers homoacceptatie.In mijn onderzoek analyseer ik hoe islamitische scholen omgaan met de gevoeligheden tussen de islamitische thuissituatie en de hoofdzakelijk niet-islamitische samenleving.’
Deel bericht

Leraar in spe kan de weg niet vinden

20.09.19
Deeltijders en zij-instromers van lerarenopleidingen zien door de bomen het bos niet meer. Kom daarom met een studentvriendelijk overzicht van het aanbod, adviseert de Onderwijsinspectie. Een kwart van de studenten die aan een lerarenopleiding begint, volgt niet het ‘reguliere pad’. Voor hen moet er één loket per regio komen waar zij met al hun vragen terecht kunnen.
Deel bericht

Klimaatstaking valt niet onder stakingsrecht

20.09.19
Werknemers die op 27 september meedoen aan de klimaatstaking in Den Haag, kunnen dat in principe niet onder werktijd doen. Dat kan namelijk worden beschouwd als werkweigering, met in het uiterste geval ontslag tot gevolg. In het Europees Sociaal Handvest staat dat werknemers stakingsrecht hebben in het geval van een belangengeschil met hun werkgever.
Deel bericht

Goes heeft een school voor hoogbegaafde kinderen: ‘Na twee weken had ik mijn vrolijke meid terug’

20.09.19
De leraressen van De Wereldwijzer genieten van de vrijheid om de kinderen aan te kunnen bieden wat ze nodig hebben. Weg van de standaard lesmethodes. Kern is dat de scholieren zelf hun leerdoelen bepalen en ook verantwoordelijk zijn voor het halen daarvan. De school is in januari begonnen en al snel zagen de docenten leerlingen weer opbloeien.
Deel bericht

Algemene Beschouwingen: aanpak lerarentekort is 'topprioriteit', dus extra geld komt er

20.09.19
Het kabinet is bereid om extra geld te geven aan het terugdringen van het lerarentekort. Premier Rutte noemt de aanpak van het tekort aan leraren "topprioriteit" en snapt de wens uit de Tweede Kamer dat er wat moet gebeuren. Rutte noemt geen bedrag en zegt dat het om incidenteel geld gaat, dat wil zeggen dat het om een eenmalig bedrag gaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)