Aantal zieke leraren op middelbare scholen groeit opvallend hard

17.09.19
Het aantal docenten op middelbare scholen dat zich ziek meldt, groeit opvallend hard. Jarenlang schommelde het percentage werktijd dat door ziekte verloren ging rond de vijf procent, vorig jaar was dat al 5,6 procent. Volgens VO in Ontwikkeling is er meer aan de hand.
Deel bericht

Krijgen scholen te weinig geld? McKinsey onderzoekt het

17.09.19
McKinsey onderzoekt in opdracht van onderwijsminister Arie Slob of basis- en middelbare scholen genoeg geld hebben om goed onderwijs te verzorgen. De PO-Raad – de sectororganisatie voor het primair onderwijs – trok onlangs aan de bel omdat scholen binnen het bestaande budget niet zouden kunnen voldoen aan de ambities. Daarop deed Slob de Tweede Kamer de toezegging te laten onderzoeken of dit klopt.
Deel bericht

OCW blijft investeren in goed onderwijs en terugdringen lerarentekort

17.09.19
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap blijft investeren in verdere verbetering van het onderwijs, onder andere door midden van zogeheten kwaliteitsafspraken.
Deel bericht

Bestuur Cheiderschool: Verbetering moet, maar dan wel zorgvuldig

17.09.19
Verbazing heerst op de orthodox-Joodse school het Cheider over de krachtige taal die minister Slob maandag sprak. „We werken enorm hard om aan de inspectie-eisen te voldoen. Maar dat moet wel zorgvuldig.”
Deel bericht

Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht Sinterklaas

17.09.19
Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zijn alleen nog roetveegpieten, meldt de NTR. De pieten zullen dit jaar niet meer volledig zwart worden geschminkt. Ook in het Sinterklaasjournaal zijn geen volledig zwarte pieten meer te zien.
Deel bericht

Onderwijswetten gaan boven joodse codices

17.09.19
De Inspectie van het Onderwijs bereidt bekostigingsmaatregelen voor tegen een joods-orthodoxe school in Amsterdam. De sociale veiligheid is daar niet in orde. Bovendien geeft het bestuur aan dat joodse wetten boven de Nederlandse onderwijswetgeving staan. Dat is volgens minister Slob onaanvaardbaar.
Deel bericht

Bestuurders Haga Lyceum moeten definitief weg

17.09.19
Minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) heeft zijn voornemen van 11 juli omgezet in een daadwerkelijke aanwijzing. Binnen vier weken moet er een nieuw bestuur actief zijn op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Als dat niet gebeurt, dan krijgt de school geen bekostiging meer van de overheid.
Deel bericht

'Begrotingsoverschot moet naar lonen in zorg, onderwijs en politie'

17.09.19
Een overschot op de begroting moet vooral besteed worden aan salarissen in de publieke sector en aan woningbouw. Zes op de tien Nederlanders zijn bang dat de klimaatmaatregelen ze persoonlijk veel geld gaan kosten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)