Groot gezondheidsonderzoek Drentse jongeren

18.09.19
GGD Drenthe onderzoekt dit najaar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren in klas 2 en 4 van het VO. Er doen 25 scholen mee. Ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen informatie over het onderzoek via school. De leerlingen vullen de vragenlijst tijdens een lesuur op school anoniem in.
Deel bericht

Ouders willen in zomer kortere schoolvakantie

18.09.19
De meeste ouders willen dat de lange zomervakantie in het onderwijs wordt teruggebracht naar vier weken, met daarbij twee flexibele vrije weken. Dat meldt ouderorganisatie BV Familie.Uit een enquête blijkt dat de combinatie van werk en gezin ouders veel stress geeft gedurende de zes weken zomervakantie. Vier weken is wel genoeg, vinden zij.
Deel bericht

Een therapiehond op een Zaandamse basisschool: Miles geeft ze zelfvertrouwen

18.09.19
De leerlingen van Tijstroom, een school voor SBO in Zaandam, werken sinds dit schooljaar met een bijzondere onderwijsassistent. Het gaat om Miles, een gecertificeerde therapiehond. De Australische herder voelt beter dan de meeste andere honden aan wat de kinderen van hem willen.
Deel bericht

Helft Nederlanders wil meer geld voor onderwijssalarissen

18.09.19
Iets meer dan de helft van de Nederlanders (52 procent) wil dat geld uit het begrotingsoverschot gaat naar de salarissen van het onderwijspersoneel, de zorg en de politie. Dat blijkt vandaag uit een peiling van Ipsos in opdracht van NOS. Ipsos noemt het onderwijs een thema dat ‘in de lift zit’. Meer mensen vinden dat een belangrijke kwestie
Deel bericht

PO-Raad verbindt zich aan actieplan Academici primair onderwijs

18.09.19
Op 13 september hebben de PO-Raad, VSNU, AVS, CNV, AOB, het Netwerk Universitaire Pabo’s en de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) zich verbonden aan het actieplan Academici primair onderwijs. Dit actieplan bevat vijf missies die bijdragen aan het opleiden, inzetten, behouden en ontwikkelen van academici in het primair onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)