Scholenwedstrijd Nederland-Duitsland: 75 jaar vrijheid

19.09.19
Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen meedoen aan de tweede Nederlands-Duitse scholenwedstrijd van de Euregio Rijn-Waal. Het motto is ’75 jaar vrijheid – leven in de grensregio’
Deel bericht

Kleutertoetsen zijn niet representatief

19.09.19
Kleutertoetsen zijn niet representatief genoeg om het taal- en rekenniveau van een kind vast te stellen. Dat concludeert Niek Frans uit het onderzoek waarop hij op 19 september promoveert aan de RUG. Op basis van de score kun je niet voorspellen hoe een kind zich later ontwikkelt. Dat komt doordat de toets vaak een momentopname is en een kind groeisprongen
Deel bericht

We willen technische vakken minder eng maken

19.09.19
De Nieuwe Veste in Coevorden krijgt escaperoom en gaat reality-brillen uitdelen. Om interesse voor de techniek op te wekken is door de overheid een subsidie beschikbaar gesteld van 1 miljoen euro. De komende vier jaar investeren we in twee zaken. Enerzijds willen we het aanbod van keuzevakken aantrekkelijk maken voor het PO en VO.
Deel bericht

Geen geld naar onderwijs is cruciale misser

19.09.19
Het is een "cruciale misser" dat het kabinet niet investeert in het primair en voortgezet onderwijs, zegt CNV Onderwijs in reactie op de miljoenennota."We zien geen substantiële investeringen in de urgente problemen voor het onderwijs. Het kabinet geeft wel aan te willen investeren in een kenniseconomie, maar dan moet de basis wel op orde zijn.
Deel bericht

NU.nl lanceert een nieuwswebsite voor kinderen

19.09.19
Kinderen komen tegenwoordig vaker in aanraking met nieuws dan vroeger. Toch zijn er weinig plekken online waar het nieuws speciaal voor hen gemaakt wordt. Daarom komt NU.nl met NUjunior en checkNU: nieuwsmerken speciaal voor kinderen en jongeren.
Deel bericht

Burgerschap moet men leren op school, maar ook zien in de praktijk

19.09.19
De vraag is, hoe we er voor kunnen zorgen dat de betrokkenheid van jongeren en jongvolwassenen bij de politiek weer toeneemt. Belangrijk is dat men de opgedane kennis als volwassene kan toepassen.
Deel bericht

'Basisscholen potten veel minder geld op'

19.09.19
Basisscholen laten veel minder geld op de plank liggen. Vorig jaar hielden de schoolbesturen 5,9 miljoen euro over. In 2017 was dat nog ruim 106 miljoen.
Deel bericht

Digitale adaptieve Centrale Eindtoets in 2020 beschikbaar

19.09.19
De digitale adaptieve Centrale Eindtoets is in 2020 weer beschikbaar voor scholen. De Centrale Eindtoets wordt in 2020, net als in 2018, in twee varianten aangeboden: de papieren Centrale Eindtoets en de digitale adaptieve Centrale Eindtoets. Uitgangspunt bij de Centrale Eindtoets is dat ieder kind de kans krijgt te laten zien wat hij of zij kan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)