Scholieren: 'In de trein is het mondkapje verplicht, waarom niet in de klas?'

21.08.20
Na bijna een half jaar zaten deze week de eerste middelbare scholieren weer met z'n allen in de klas. Want na maanden van thuisonderwijs en de zomervakantie, gingen de scholen in het noorden weer volledig open.
Deel bericht

Binnenklimaat en scholen, het blijft sukkelen

21.08.20
De scholen in Noord-Nederland zijn weer gestart. In volle bezetting! De twee weken hiervoor is er druk gediscussieerd over de ventilatie en wat wel of niet veilig is. Iedereen die in de sector werkt weet het al lang: de woorden binnenklimaat, fris en scholen passen totaal niet bij elkaar. Al jaren niet overigens.
Deel bericht

Meester Sander uit Meppel brengt boek uit over onderwijs voor de onderbouw

21.08.20
Het leven van Sander Gordijn is allesbehalve saai. Naast zijn online activiteiten, opnemen van uitzendingen voor KindPunt Meppel en de introductie van de beweegvloer, die leerlingen stimuleert om te bewegen, kan hij een nieuwe mijlpaal aan zijn carrière toevoegen: een boek.
Deel bericht

ZieZo klaar voor nieuw schooljaar

21.08.20
Dozen vol met boeken, schoolspullen, potloden, stoelen en ander lesmateriaal staat in de gangen en in de lokalen van het oude gebouw aan de Azaleastraat. Montessori basisschool ZieZo is de nieuwe gebruiker van het karakteristieke schoolgebouw in de wijk Burgerhout.
Deel bericht

Checks, extra ramen en CO2-meters op basisscholen voor betere ventilatie

21.08.20
Basisscholen in de regio zijn in allerijl bezig met het checken en zo nodig verbeteren van de ventilatie in de klaslokalen. Dit omdat het coronavirus mogelijk kan worden doorgegeven via luchtdeeltjes. Het virus wint al weken terrein en vanaf maandag zijn de scholen weer open.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)