Onderzoek: Dít doet een groen schoolplein echt met je leerlingen (plus 5 tips!)

20.08.20
Een groen schoolplein nodigt uit tot spelen, geeft rust en ruimte, prikkelt de creativiteit… Dat dáchten we althans. Want er was nog nauwelijks wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van groene schoolpleinen. Tot nu.
Deel bericht

Op expeditie: met je team digitale geletterdheid ontdekken

20.08.20
Miranda Wedekind Onderwijsbegeleiding en Basicly starten het schooljaar met een leuke uitdaging! Expeditie Digitale Geletterdheid neemt leerkrachtenteams mee op ontdekkingsreis.
Deel bericht

Drukke fietsroutes naar school vaak onveilig

20.08.20
Ruim 80 procent van de fietspaden waarover kinderen naar school fietsen, is te smal en te druk en daardoor vaak onveilig. Er is een miljoeneninvestering nodig om de drukke fietsroutes te verbeteren.
Deel bericht

Protocol voor het voortgezet onderwijs blijft onverkort van kracht

20.08.20
Begin deze week vroeg de VO-raad het RIVM om nogmaals te kijken of de huidige maatregelen op de scholen voldoende zijn. Ook vroegen we specifiek duidelijkheid over het gebruik van mondkapjes in schoolgebouwen.
Deel bericht

„Laten scholen identiek coronabeleid hanteren”

20.08.20
Het is belangrijk dat scholen zoveel mogelijk dezelfde maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt CNV Onderwijs. „We zijn er beducht voor dat iedere school eigen veiligheidsbeleid gaat voeren. Dat geeft verwarring en gedoe”, zegt een woordvoerster van de bond.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)