Zo pakken zij het aan: Post-coronasubsidie voor extra ondersteuning onder schooltijd

19.08.20
Bijna 29.000 leerlingen in het primair onderwijs krijgen op dit moment extra begeleiding vanwege door de coronaperiode veroorzaakte achterstanden. Hun scholen (ruim 1100 in totaal) vroegen hiervoor al voor de zomervakantie subsidie aan. Het is aan de scholen zelf een passend aanbod te verzorgen en ze maken dan ook verschillende keuzes.
Deel bericht

Bol.com weert boeken en spullen waar Zwarte Piet op staat

19.08.20
Bol.com verkoopt vanaf eind september geen producten meer waar een afbeelding van Zwarte Piet op staat. Het gaat om artikelen met afbeeldingen van Zwarte Pieten "als stereotyperend karikatuur of van mensen die volledig donker zijn geschminkt", staat in een bericht dat eind juli aan de verkopers is verstuurd.
Deel bericht

Hoe gaat de heropening van de scholen er uit zien in Spanje?

19.08.20
Over enkele weken gaan de scholen weer open in Spanje, althans dat is als het aan de autoriteiten ligt de bedoeling. Er is echter veel onzekerheid bij zowel de ouders als de onderwijzers omdat eigenlijk niemand goed weet over hoe de heropening van de scholen er na de zomermaanden en de daarvoor geldende noodtoestand uit gaat zien.
Deel bericht

Ramen en deuren open op de scholen, is het advies

19.08.20
Vestje mee voor naast het open raam, niet in de gangen hangen als je eruit bent gestuurd. In de pauze niet wisselen van plek. Het zijn zomaar wat instructies van middelbare scholen aan leerlingen die te maken hebben met de ventilatie van schoolgebouwen.
Deel bericht

Aantal scholen wacht niet af en voert zelf mondkapjesplicht in

19.08.20
Wel of geen mondkapje, dat is de vraag waar veel scholen nu mee worstelen. Er ligt nog geen eenduidig advies of besluit van RIVM, OMT of kabinet, maar een aantal scholen in Nederland heeft besloten daar niet op te wachten. Zij voeren zelf een mondkapjesplicht in voor leerlingen en leraren.
Deel bericht

Irritatie over media-optreden OMT-lid

19.08.20
In het Algemeen Dagblad op 18 augustus 2020 pleit kinderarts Károly Illy, lid van het Outbreak Management Team (OMT), voor invoering van de verplichting dat leerlingen in het voortgezet onderwijs een meter afstand van elkaar houden. In het Radio 1-Journaal reageert Paul Rosenmöller op dit pleidooi: "Laat ik het maar ronduit zeggen, dit leidt tot ongelofelijk veel irritatie bij scholen."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)