Basisscholen open, maar middelbare scholen nog dicht: 'Onwenselijk en onverantwoord'

01.02.21
Gisteren was de kogel door de kerk: basisscholen mogen vanaf 8 februari weer open. Minister Slob van Onderwijs noemde dat "goed nieuws voor kinderen". Maar voor middelbare scholieren is er nog geen perspectief. Voor die groep is nog onduidelijk wanneer zij weer in de fysieke klaslokalen mogen plaatsnemen.
Deel bericht

Overleg over meer voorzorgsmaatregelen voor kinderen uit groep 7 en 8

01.02.21
Het basisonderwijs gaat volgende week weer open, maar er worden extra maatregelen getroffen om het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert vooral in groep 7 en 8 meer te doen dan voorheen. Het kabinet neemt dit advies over en is in overleg met de onderwijssector, zo is maandag gemeld.
Deel bericht

Geen protocollen maar prikken: ongerustheid onder leerkrachten en bonden over heropening basisscholen

01.02.21
Onder leerkrachten en bonden is veel ongerustheid over de plannen om de basisscholen volgende week te openen. Geen protocollen, maar inenten, zeggen veel leerkrachten.
Deel bericht

OCW krijgt het advies om de pabo’s niet op te splitsen

01.02.21
De pabo’s moeten niet opgesplitst worden, zegt een commissie die voor het ministerie van OCW het bevoegdhedenstelsel in het onderwijs heeft onderzocht.
Deel bericht

Blog | “Dichtst bij de deur zitten de kinderen die naar de huishoudschool of lts gaan”

01.02.21
Komensky Post vroeg lezers om hun persoonlijke ervaringen met schooladviezen te delen. Hierbij de eerste aflevering.
Deel bericht

Blog | Wie voor een dubbeltje geboren is…?

01.02.21
Ten onrechte op een te ‘laag’ instroomniveau terecht komen heeft de afgelopen tijd terecht veel aandacht gekregen. Denk aan de serie ‘Klassen’ en de daarop volgende ‘Meetups’ van Human. Ongelijke kansen, verkeerde schooladviezen; ie...
Deel bericht

'Kinderen horen op school, maar niet onder deze omstandigheden'

01.02.21
"Natuurlijk horen kinderen op school te zitten, maar ik maak me zorgen over de leerkrachten." Bestuursvoorzitter Jan Scholte Albers van onderwijskoepel Talent Westerveld noemt het onbegrijpelijk dat de basisscholen volgende week maandag weer open gaan. Hij heeft de indruk dat de komende verkiezingen een rol hebben gespeeld bij het kabinetsbesluit van vandaag.
Deel bericht

PO-Raad vraagt scholen nog even te wachten met organiseren heropenen

01.02.21
De PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs, roept scholen op nog even te wachten met het organiseren van de heropening op 8 februari tot er meer duidelijk is over de extra maatregelen om dit veilig te kunnen laten verlopen.
Deel bericht

De Jonge over heropening scholen: 'Reëel risico, maar zorg kan dit aan'

01.02.21
Het heropenen van het basisonderwijs op 8 februari levert volgens berekeningen een "reëel risico op" voor een verdere toename van coronagerelateerde ziekenhuisopnames, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zondag in een Kamerbrief (pdf). Toch denkt hij dat de zorg deze druk aankan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)