Nieuw bevoegdhedenstelsel leraren voorlopig van de baan

02.02.21
De commissie Onderwijsbevoegdheden is voortijdig gestopt met haar opdracht om te adviseren over de vormgeving van een nieuw bevoegdhedenstelsel voor leraren. Het is niet gelukt om een eensluidende uitwerking te formuleren van het advies Ruim baan voor leraren van de Onderwijsraad.
Deel bericht

Goirle krijgt carnavalsoptocht in LEGO

02.02.21
Overal zijn de optochten afgelast, maar in Goirle proberen ze er toch nog iets van te maken. Ballefruttersgat organiseert dit jaar een carnavalsoptocht in LEGO. Het is een onverwacht succes. "We hadden gerekend op een wagen of twaalf, maar het zijn er wel veertig", zegt Jan Brekelmans van Stichting Karnaval Ballefruttersgat trots.
Deel bericht

Video | OMT-lid Illy wil scholen openen: 'Achter advies zit geen politieke druk'

02.02.21
Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet afgelopen weekend om de scholen in het basisonderwijs weer te openen. Volgens OMT-lid Károly Illy is het advies niet politiek gemotiveerd.
Deel bericht

Peiling AVS: bijna 80 procent schoolleiders eens met (gedeeltelijk) openen scholen

02.02.21
Het dilemma rond het openen van de scholen speelde afgelopen weken ook bij schoolleiders. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder bijna duizend schoolleiders. In het belang van de leerlingen zou 79 procent de scholen (gedeeltelijk) openen.
Deel bericht

Een goudvis in de zee: Vol filosofische gedachten van kinderen

02.02.21
Persbericht - Filosofiejuf Fabien van der Ham filosofeerde met tientallen kleuterklassen over vrijheid, denken, tijd, de ruimte, de dood, taal en nog veel meer. Dat leverde een schat aan filosofische gedachten op die niet onderdoen voor de gedachten van bekende grote filosofen. Daarom stopte Van der Ham, die ook schrijver is, de mooiste van deze gedachten in tien voorleesverhalen over Baroe.
Deel bericht

Lerarenvakbond: ‘Basisscholen volledig opengooien is niet veilig’

02.02.21
Het ziet ernaar uit dat de basisscholen per 8 februari weer open gaan. Hoewel dit voor veel ouders en kinderen als een geschenk uit de hemel komt, is niet iedereen overtuigd van deze beslissing. Volgens Lerarenvakbond LIA is het niet veilig om basisscholen volledig te openen.
Deel bericht

VO-raad: ‘Iedere leerling minimaal één keer per week naar school’

02.02.21
Het OMT heeft advies uitgebracht over hoe de scholen na 8 februari les kunnen geven. Op basis van dit advies bepleit de VO-raad dat alle leerlingen in ieder geval één keer per week naar school komen.
Deel bericht

Blijheid overheerst op basisschool in Dreischor: 'Yes, we mogen weer'

02.02.21
Binnen de muren van basisschool De Klimop in Dreischor gaan de komende week de online lessen onverminderd door. Leerkrachten Tim Ravia (groep 4 ,5, 6) en Ellen Oosting (groep 7 en 8) hebben inmiddels hun draai gevonden om op deze manier les te geven. Toch kunnen ze allebei niet wachten op volgende week, als de klas weer gevuld is met kinderen.
Deel bericht

De scholen mogen weer open, maar basisschool Het Palet in Hapert blijft voorlopig dicht

02.02.21
Komende maandag mogen alle leerlingen van het basisonderwijs weer naar school. Behalve de kinderen van basisschool Het Palet in Hapert. Die school blijft voorlopig nog dicht. “We zijn hier unaniem van mening dat het geen goed idee is om open te gaan.”
Deel bericht

Nieuwe protocollen voor heropening: OCW en RIVM eerst aan zet

02.02.21
Nu het kabinet de heropening van scholen in het basisonderwijs en speciaal (basis) onderwijs heeft aangekondigd, zijn veel scholen in afwachting van de geactualiseerde protocollen. De PO-Raad verwerkt de nieuwe maatregelen en adviezen waar nodig in de protocollen, maar is daarin afhankelijk van het ...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)