Sector: Voorbereidingstijd erg krap, deel basisscholen West-Brabant nog niet open

03.02.21
De Algemene Onderwijsbond (AOb) en de PO-Raad, sectororganisatie voor het primair onderwijs, laten woensdag weten dat de basisscholen maar weinig tijd hebben om zich voor te bereiden op het veilig openen van de deuren op maandag.
Deel bericht

Gevluchte docenten uit Turkije en Syrië maken doorstart op Rotterdamse scholen: 'Dit is voor mij de uitgelezen kans'

03.02.21
Het enthousiasme straalt van hun gezichten bij het idee dat ze over anderhalf jaar weer hun geliefde beroep kunnen uitoefenen. Dit keer wordt dat op een middelbare school in Rotterdam. Voorheen stonden ze als wiskunde of natuurkunde docent voor de klas in Turkije of Syrië. Maar ze moesten op de vlucht.
Deel bericht

Zo gaan de basisscholen weer open: mondkapjes, vaste groepen en quarantaineregels

03.02.21
De praktische richtlijnen die gaan gelden als de basisscholen opengaan vanaf 8 februari zijn bekendgemaakt. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft deze richtlijnen samen met vertegenwoordigers van leraren, schoolleiders en schoolbesturen opgesteld.
Deel bericht

Coronacrisis: ‘Mogelijk helft examenleerlingen zakt’

03.02.21
Sommige middelbare scholen verwachten dat tot 50% van de eindexamenkandidaten dit jaar zal zakken. Dat komt doordat de coronacrisis flinke leerachterstanden veroorzaakt. Dat meldt het Financieele Dagblad.
Deel bericht

Onderzoek Lansingerland wijst uit: kinderen verspreiden Britse variant iets meer

03.02.21
De Britse variant van het coronavirus lijkt zich iets makkelijker te verspreiden dan de 'gewone' variant. Kinderen ontwikkelden ook vaker milde klachten bij de Britse variant. Dat concluderen de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC na het grootschalige onderzoek in de gemeente Lansingerland, waarbij alle inwoners ouder dan twee jaar werden opgeroepen voor een test.
Deel bericht

Scholen die proefdraaien met sneltesten als eerste weer open

03.02.21
De ongeveer 35 middelbare scholen die proefdraaien met corona-sneltesten, krijgen als eerste toestemming om weer volledig open te gaan. Dat meldt gezondheidsminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Vijf dagen extra quarantaine voor kind dat niet getest wordt na coronageval in klas

03.02.21
Het testen van kinderen na een besmetting in de klas wordt niet verplicht, meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wel moeten schoolkinderen die niet worden getest vijf dagen extra in quarantaine.
Deel bericht

Extra hulp van pabostudenten op basisscholen nu meer dan welkom

03.02.21
Pabostudenten die stage lopen op een basisschool zijn in deze tijd, waarin de scholen dicht zijn, noodzakelijke extra handen geworden. De combinatie van online lesgeven en lesgeven aan leerlingen die via de noodopvang toch op school zijn, legt veel druk op de leraren. De stagiairs worden flexibeler ingezet dan normaal en dat betekent een ander soort stage lopen.
Deel bericht

Kamer wil gelijk loon voor leraren basis- en middelbare school

03.02.21
De Tweede Kamer wil dat leraren in het basisonderwijs hetzelfde gaan verdienen als hun collega's in het voortgezet onderwijs. Een voorstel daartoe van SP-Kamerlid Peter Kwint werd dinsdag aangenomen. Volgens hem is de loonkloof tussen basis- en voortgezet onderwijs "niet te verdedigen".
Deel bericht

Basisschool Klundert was geen seconde dicht, en toch niemand ziek: ‘Wij zijn ’t bewijs dat het kán’

03.02.21
Twijfels over het opengaan van de basisscholen? Zou helemaal niet hoeven, vindt leerkracht Roland Bierkens. ,,Geen dag, geen seconde zijn wij dicht geweest en er is niemand ziek geworden. Sterker nog: er zijn minder snotneuzen dan anders.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)