Kamer wil gratis extra studiejaar vanwege corona

04.02.21
De Tweede Kamer wil dat studenten de mogelijkheid krijgen om een jaar langer te studeren, als ze door de coronapandemie studieachterstand hebben opgelopen. Ze hoeven dat jaar dan geen college- of lesgeld te betalen.
Deel bericht

Meeste basisscholen openen maandag weer hun deuren

04.02.21
De meeste Nederlandse basisscholen gaan maandag open, meldt de Inspectie van het Onderwijs donderdag aan NU.nl. De inspectie heeft van een paar schoolbesturen te horen gekregen dat ze de scholen wel dichthouden, de meeste daarvan staan in Noord-Brabant.
Deel bericht

Rutte: niet direct boete voor scholen die maandag nog niet openen

04.02.21
Basisscholen die maandag nog niet opengaan, krijgen niet direct een boete van de Inspectie van het Onderwijs. Dat zei premier Mark Rutte donderdag tijdens een Kamerdebat over de coronacrisis.
Deel bericht

Van Dissel denkt dat scholen veilig open kunnen: kinderen kleine rol, leraren geen extra gevaar

04.02.21
Kinderen tot twaalf jaar verspreiden nog altijd minder vaak het coronavirus dan jongeren en volwassenen. En leraren raken ook besmet, maar ze lopen niet meer kans om corona te krijgen dan handhavers, kappers, brandweermensen of personeel in de zorg.
Deel bericht

Bedrijven, horeca en scholen mogen ongevaccineerde mensen weigeren

04.02.21
De huidige wetgeving maakt het instellingen en bedrijven mogelijk om een vaccinatiebewijs als voorwaarde te stellen voor toegang tot hun diensten en voorzieningen, schrijft de Gezondheidsraad donderdag in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid. De Rijksoverheid moet daarom toezicht houden op hoe bedrijven vaccinatiebewijzen willen inzetten, benadrukken de onderzoekers.
Deel bericht

Met VR-bril op ontdekking door je nieuwe school: Zwols experiment als vervanger van open dag

04.02.21
Met een VR-bril op je neus, vanaf de bank thuis, door je nieuwe school banjeren. Stichting Agnieten College, een cluster van zeven scholen voor voorgezet- en beroepsonderwijs in de regio Zwolle, maakt het mogelijk. De school heeft via het Zwolse Pink Unicorn 3000 virtual reality brillen aangeschaft, om basisschoolleerlingen een levensechte virtuele tour door de school te bieden.
Deel bericht

Mag een school zelf beslissen om dicht te blijven? Deze arbeidsrechtadvocaat legt uit

04.02.21
Vanaf maandag mogen de basisscholen weer open, maar ruim dertig basisscholen in de regio Bergen op Zoom hebben besloten de deuren gesloten te houden. Ze negeren daarmee versoepelingen van de coronamaatregelen. De leerlingen van scholen van de Lowys Proquistichting moeten dus thuisblijven. Maar mag een school dat eigenlijk wel beslissen?
Deel bericht

Jan van de Ven wordt lijstduwer voor D66

04.02.21
Jan van de Ven uit Venray wordt lijstduwer voor D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Van de Ven is leraar in het basisonderwijs en werd als voorman van vakbond PO in actie het gezicht van de lerarenprotesten. Ook was hij van 2015 tot 2019 hij namens D66 Statenlid in Limburg.
Deel bericht

Scheiding schoolniveaus beperkt het contact tussen leerlingen met verschillende achtergronden

04.02.21
In februari zijn de open dagen van het voortgezet onderwijs en staan ouders van groep 8 leerlingen voor de keuze naar welke school hun kind gaat. Door de coronamaatregelen zijn veel scholen alleen online te bezoeken, de kans is groot dat ouders vooral zullen kiezen voor scholen waarmee zij al bekend zijn. Het SCP publiceert nu haar rapport ‘Samen of gescheiden naar school’.
Deel bericht

Corona leidt tot record van bijna half miljoen hbo-studenten

04.02.21
De instroom van eerstejaarsstudenten in het hoger beroepsonderwijs is dit studiejaar opnieuw toegenomen. Met 124.683 nieuwe eerstejaars studenten gaat het om een toename van 10 procent. Vooral opleidingen gericht op tekortsectoren, zoals de pabo, verpleegkunde en technische studies zijn populair.
Deel bericht

Nog veel vragen over basisschoolprotocol

04.02.21
Vanaf maandag gaan de basisscholen weer open, werd gisteren officieel bekendgemaakt door het kabinet. Maar veel mensen die in het basisonderwijs werken, twijfelen of dat wel zo'n goed idee is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)