Hoe doe jij dat, met jouw TSO in coronatijd?

06.02.21
Als TSO-coördinator van twee kleine scholen in Noord-Brabant voel ik me soms net een schakelkast. Van lockdown naar beperkt geopende scholen. Even een continurooster gevolgd door een paar maanden weer heerlijk “normaal” overblijven met alle leerlingen tot weer een lockdown.
Deel bericht

Gemeenten willen extra geld tegen leerachterstand

06.02.21
De leerachterstand die kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis hebben opgelopen, moet worden ingehaald. Dit kan door kinderen en jongeren de komende drie jaar meer tijd op school te laten doorbrengen. Het rijk moet hiervoor extra geld aan gemeenten beschikbaar stellen.
Deel bericht

Schoolleiders juichen snotneusbeleid OMT toe: 'Blij met duidelijkheid'

06.02.21
De Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) is blij met het aangepaste OMT-advies over snottebellen op school. "Door de ongelooflijke onzekerheid die er heerst, hadden wij erop aangedrongen dat duidelijker moest worden wat er wel en niet kan", zei AVS-voorzitter Petra van Haren in het NOS Radio 1 Journaal.
Deel bericht

Juf wint belangrijke foto-prijs met kinderen uit haar klas

06.02.21
Het is een feestelijke dag voor juf Sandra van basisschool Weremere uit Wormer. Ze heeft de Zilveren Camera gewonnen. Dat is een belangrijke Nederlandse fotoprijs. Net na de eerste lockdown maakte ze foto's van de kinderen uit haar klas. De juf kwam in de meivakantie op een onverwacht moment bij ze ...
Deel bericht

Snottebellenbeleid aangepast: basisschoolkinderen met klachten blijven thuis

06.02.21
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die naar het primair onderwijs gaan, moeten vanaf komende maandag thuisblijven en getest worden als ze klachten hebben. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het zogeheten snottebellenbeleid in een nieuw advies aangepast.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)