Onderwijsinspectie en ministerie fluiten bestuur terug: West-Brabantse scholen vanaf woensdag open

05.02.21
De 31 scholen in Bergen op Zoom en omgeving die eerder deze week besloten pas na de carnavalsvakantie weer open te zullen gaan, zijn teruggekomen op hun besluit. De scholen gaan toch open, nadat zowel het ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie daar op hebben aangedrongen.
Deel bericht

Mogelijk toch niet hele klas in quarantaine bij besmetting

05.02.21
Door het opdelen van een klas in groepjes, hoeven mogelijk niet alle kinderen in quarantaine bij een besmetting. Dat staat in het protocol van de PO-Raad, bedoeld voor de heropeningen van de basisscholen aankomende maandag.
Deel bericht

Voortdurende coronacrisis heeft lange termijn invloed op leefstijl kinderen

05.02.21
De kloof tussen kinderen die gezond en ongezond leven wordt als gevolg van de coronacrisis en de lockdowns alleen maar groter. Dat blijkt uit de nieuwste resultaten uit onderzoek door kinderartsen van het Maastricht UMC+ in samenwerking met andere ziekenhuizen. Kinderarts Anita Vreugdenhil pleit dan ook voor een landelijke aanpak om de leefstijl van kinderen te verbeteren.
Deel bericht

Slob: volgende week meer duidelijk over eindexamens

05.02.21
Er komt volgende week meer duidelijkheid over de centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs. Onderwijsminister Slob zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat er momenteel volop wordt overlegd met de scholenkoepels.
Deel bericht

Minister Slob tegen leerlingen: houd rekening met zittenblijven

05.02.21
Leerlingen moeten er rekening mee houden dat ze door de coronacrisis dit schooljaar blijven zitten. In het NOS Radio 1 Journaal zei onderwijsminister Slob dat er op alle niveaus vertraging is in de studievoortgang.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)