Met je puber in één huis in coronatijd: zo houden ouders het hoofd koel

10.02.21
Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media geeft 20 tips voor ouders en hun pubers hoe je met elkaar omgaat in één huis in coronatijd.
Deel bericht

Blog | Over ‘Klassen’ en ongelijke kansen in Vlaanderen

10.02.21
Onderwijsongelijkheid, we kunnen er over meepraten in Vlaanderen. Meer nog, we doen het nog slechter dan jullie in Nederland. Nico Hirtt deed voor de organisatie ‘Oproep voor een democratische school’ een statistische analyses op het geheel van de laatste PISA-data (2018) in een g...
Deel bericht

Nieuwe prentenboekenserie rond sociale vaardigheden

10.02.21
Deze week verschenen bij Kwintessens de eerste drie delen van de prentenboekenserie Hoe doe je dat? Deze educatieve prentenboeken helpen leerkrachten en begeleiders in de onderbouw om met de kinderen in gesprek te gaan over gedrag in het dagelijks leven. Daarnaast bevatten de prentenboeken werkvormen om op een speelse manier gedrag te oefenen.
Deel bericht

Subsidie Tel mee met Taal

10.02.21
Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Dankzij de nieuwe subsidieregeling Tel mee met Taal, die loopt van 2021 tot 2024, kan dat ook komend jaar weer.
Deel bericht

'Steeds meer studenten worstelen met studiestress'

10.02.21
Ruim de helft van de studenten kampt met angst, stress en somberheid. Veel studenten zijn hier niet open over en zoeken geen hulp. Dat blijkt uit onderzoek waarop Jolien Dopmeijer op 5 februari promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.
Deel bericht

Hoekstra: ‘Openbare scholen hebben moeite met les over Holocaust’

10.02.21
CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra stelt dat er openbare scholen zijn die moeite hebben met onderwijs over de Holocaust. Dat zei hij in de talkshow M in een discussie over ouderverklaringen tegen seksuele diversiteit op reformatorische scholen.
Deel bericht

Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door

10.02.21
De Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door op 23 april. Dat meldt de organisatie. Vanaf woensdag kunnen alle basisscholen zich inschrijven voor de negende editie.
Deel bericht

Onderwijsraad tikt minister Slob op de vingers om thuisonderwijs

10.02.21
De Onderwijsraad geeft minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs een gevoelige tik op de vingers. Zijn wetsvoorstel om strenge regels aan thuisonderwijs op te leggen, deugt op tal van punten niet.
Deel bericht

Kansrijk adviseren: ‘Iedereen in het vo is bezig met de vraag: hoe ontvangen we deze leerlingen?’

10.02.21
Als we groep 8-leerlingen kansrijk adviseren, kan dat niet zonder kansrijk plaatsen en kansrijk inrichten, zegt Kees van Bergeijk (bestuurder van het Martinuscollege in Grootebroek). En daar is het vo aan zet. Van Bergeijk stelt dat we in Nederland sowieso te vroeg selecteren én teveel categorale s...
Deel bericht

Zeker de helft van de middelbare scholen doet niets aan online bewegingsonderwijs

10.02.21
De bewegingsarmoede onder scholieren neemt toe. Gymdocenten in het voortgezet onderwijs worstelen met de online invulling van hun lessen. ‘Ons vak was: met elkaar leren bewegen. Ons vak is: pubers even achter de laptop vandaan krijgen.’
Deel bericht

Geld speelt geen rol bij collegegeldvrij studeren, zegt Mark Rutte

10.02.21
“Als we bedrijven steunen, kunnen we ook niet anders dan het onderwijs steunen.” Het kabinet wil flink investeren in het onderwijs, om zo opgelopen achterstanden weg te werken en een extra jaar collegegeldvrij studeren mogelijk te maken.
Deel bericht

Personeelstekort onderwijs: deze musicalactrice is invaljuf

10.02.21
Het basisonderwijs kampt nog altijd met een personeelstekort, terwijl veel creatieve ondernemers door de coronacrisis juist minder werk hebben. Musicalactrice Anne van den Beuken heeft zich daarom beschikbaar gesteld als creatieve invalleerkracht. Haar eerste online dramalessen heeft ze al gegeven aan kinderen uit de groepen 3, 4 en 5.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)