Koning brengt fysiek bezoek aan een lyceum in Den Haag

11.02.21
ng Willem-Alexander heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Montaigne Lyceum in Den Haag. Daar sprak hij met leerlingen en docenten over de effecten van de coronacrisis en de lockdown op middelbare scholen.
Deel bericht

‘Verspreid naar school’ tool helpt basisscholen met coronaproof lesschema

11.02.21
Roosteraars op basisscholen kunnen vanaf nu gebruikmaken van een tool die het effect van het spreiden van lestijden voor ouders met meerdere kinderen vermindert.
Deel bericht

Lesidee | Structureer leerstof met een advance organizer

11.02.21
Wel eens van een advance organizer gehoord? Wellicht gebruik je het al zonder het zo te noemen. Het helpt om de leerstof te structureren voor leerlingen-studenten. Dat is belangrijk, want het helpt enorm bij het leren, zeker nu we dit (deels) online doen! Wat is het nu precies? En hoe ziet het er uit? In dit artikel meer uitleg en diverse voorbeelden.
Deel bericht

Onderzoek: studenten in grote problemen door online onderwijs

11.02.21
Het gaat niet goed met studenten. Dat is een van de conclusies van onderzoek van ResearchNED naar de manier waarop studenten thuisonderwijs tijdens de coronapandemie ervaren. Ze kampen met sociaal-emotionele problemen, eenzaamheid en merken dat de kwaliteit van de lessen achteruit gaat.
Deel bericht

Basis Buddy: scholieren helpen basisschoolkinderen

11.02.21
Middelbare school De Rietlanden in Lelystad is een nieuw project gestart: Basis Buddy. Een project waarbij middelbare scholieren van VMBO, Zorg en Welzijn basisschoolleerlingen van De Triangel via videobellen ondersteunen met huiswerk.
Deel bericht

Vrijwel alle scholen nu open voor onderwijs in de klas

11.02.21
Bijna de helft (49%) van de scholen ging afgelopen maandag open, een groot deel (47%) volgde een dag later en vanaf woensdag is bijna de... The post Vrijwel alle scholen nu open voor onderwijs in de klas appeared first on Algemene Vereniging Schoolleiders.
Deel bericht

Wachten op duidelijkheid over examens: 'Minister kan meer met ons meedenken'

11.02.21
Het kabinet komt naar verwachting eind deze week met meer duidelijkheid over de centrale eindexamens, zo maakte minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, ChristenUnie) eerder bekend. Vanwege de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het onderwijs, krijgen examenleerlingen wat Slob betreft langer de tijd voor hun examens én een extra herkansing.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)