Kabinet: jongeren moeten elkaar kunnen ontmoeten in sporthal of buurthuis

12.02.21
Het kabinet wil het op korte termijn mogelijk maken voor jongeren om elkaar weer fysiek te ontmoeten. Dat zei staatssecretaris Blokhuis na afloop van de ministerraad. Hij wil dat gemeenten buurthuizen, sporthallen of bijvoorbeeld bibliotheken hiervoor openstellen. Het plan maakt deel uit van een "welzijnspakket" voor groepen die het meest te lijden hebben onder de coronamaatregelen.
Deel bericht

Maatschappelijke diensttijd voor 400 leerlingen: ‘Je kunt niet alles achter een scherm leren’

12.02.21
Roosendaal voert samen met scholengroep Tongerlo, het Jan Tinbergen College en WijZijn Traverse Groep een vrijwillige maatschappelijke diensttijd in. De komende twee jaar willen die organisaties 400 leerlingen van het voortgezet onderwijs verleiden zo’n stage te lopen, ieder half jaar één lichting en steeds tachtig uur verdeeld over twintig weken. Mét een vergoeding.
Deel bericht

Kabinet gaat kijken wat er voor jongeren kan worden gedaan

12.02.21
Het kabinet gaat kijken of er ruimte is om de coronamaatregelen voor jongeren te versoepelen. Het onderwerp wordt vandaag besproken in de ministerraad. Voor aanvang van dat wekelijkse overleg reageerden alle ministers met begrip op een oproep van burgemeester Halsema van Amsterdam. "Maar het moet wel kunnen", benadrukten ze.
Deel bericht

Betrek videogames over de Tweede Wereldoorlog in de les

12.02.21
Spelenderwijs kunnen gamers heel wat te weten komen over de Tweede Wereldoorlog. Toch is het beeld dat wordt geschetst in videogames over de oorlog vaak erg eenzijdig, ziet promovendus en fervent gamer Pieter Van den Heede.
Deel bericht

Schoolleiders sturen brandbrief naar Den Haag: ‘Heropen scholen snel en schrap 1,5 meterregel’

12.02.21
Heropen de middelbare scholen zo snel mogelijk, schrap de 1,5 meterregel en geef leerlingen de tijd om mentaal weer op te knappen. Die smeekbede doen zo’n honderd Rotterdamse en Amsterdamse schoolleiders in een brandbrief aan Den Haag.
Deel bericht

Leerling neergestoken bij school in Deurne

12.02.21
Bij een middelbare school in Deurne is een leerling neergestoken. Dat gebeurde vanochtend op straat bij De Korenaer, een school voor kinderen met gedragsproblemen.
Deel bericht

Oproep Femke Halsema en prominenten: 'Laat jongeren voor bij nieuwe vrijheden'

12.02.21
De geestelijke gevolgen van de lockdown voor jongeren zijn volgens een groep van zeven prominenten, onder aanvoering van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, niet meer verantwoord. "De mentale en sociale impact van de lockdown is voor jongeren hevig en tast ook het welzijn van onze samenleving aan", schrijven ze in een manifest.
Deel bericht

‘Examens gaan door, extra onvoldoende moet leerlingen aan diploma helpen’

12.02.21
De centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs gaan dit jaar door. Maar leerlingen die ondanks de eerder aangekondigde extra herkansing nét niet slagen, mogen een extra onvoldoende op hun cijferlijst hebben. Dat lage cijfer mag niet gescoord zijn op Nederlands, Engels of wiskunde.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)