Hoopvol nieuws uit Israël: 'Pfizer-vaccin zeer effectief'

13.02.21
De massale inentingscampagne tegen corona in Israël toont aan dat het Pfizer/BioNTech-vaccin werkt. Dat schrijft The Jerusalem Post. 'De levens van veel Israëli's zijn gered.'
Deel bericht

Oxford University gaat AstraZeneca-vaccin testen op kinderen en tieners

13.02.21
De University of Oxford gaat het coronavaccin dat het ontwikkelde met farmaceut AstraZeneca testen op kinderen en jongeren. Er worden driehonderd vrijwilligers van tussen de zes en zeventien jaar oud gezocht, meldt de Britse universiteit zaterdag.
Deel bericht

Koning Willem-Alexander: 'Prinsessen zijn thuisonderwijs ook zat'

13.02.21
Een bijzondere dag voor Leann Paauwe uit Den Haag. Koning Willem-Alexander kwam donderdag op bezoek op haar school en ze mocht hem een vraag stellen. Leann was benieuwd wat de koning vindt van het thuisonderwijs.
Deel bericht

Poëzie is populair – vooral op Insta

13.02.21
Hoewel poëzie vaak is doodverklaard, zijn gedichten juist overal aanwezig in onze samenleving. Dat concludeert literatuurwetenschapper Kila van der Starre (Universiteit Utrecht) die promotieonderzoek deed naar poëzie buiten het boek.
Deel bericht

Tip voor decanen: laat scholieren gewoon een rondje door een hogeschoolgebouw lopen

13.02.21
Voor toekomstige studenten is de overgang van vo naar ho nu een stuk zwaarder. Decanen kunnen die scholieren echter helpen, zeggen studenten die al tijdens corona van het vo naar het ho gegaan zijn. Zij geven tips aan decanen, die de overgang voor de volgende lichting makkelijker kunnen maken.
Deel bericht

Coronavirus en de centrale toetsen en examens in 2020-2021

13.02.21
Het coronavirus heeft ook dit schooljaar grote impact op het onderwijs. Alles is erop gericht om het onderwijs en de toetsing en examinering zo goed mogelijk te ondersteunen. De besluiten en maatregelen vanuit het ministerie van Onderwijs zijn daarin voor ons leidend.
Deel bericht

Inspectie: Resultaten Eindtoets 2021 tellen niet mee bij beoordeling scholen

13.02.21
De onderwijsresultaten van dit schooljaar worden niet gebruikt bij het vormen van een oordeel over scholen. Dat maakte de Onderwijsinspectie vandaag bekend. In gesprekken met OCW en de Inspectie benadrukte de PO-Raad de afgelopen periode dat de eindtoets dit jaar niet gebruikt kan worden om...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)