Stappenplan en lijst Q&A’s Nationaal Programma Onderwijs bekendgemaakt

12.04.21
Veel scholen en hun leerlingen hebben het moeilijk door de coronacrisis. Het is belangrijk om te weten waar de vertragingen en andere problemen zitten die door corona zijn ontstaan en hoe groot ze zijn. Het ministerie van OCW wil scholen helpen om hun situatie in kaart te brengen. Daarom heeft OCW een stappenplan voor de analyse gemaakt.
Deel bericht

Scholen Bonaire mogen weer open nu docenten zijn gevaccineerd

12.04.21
De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Hoewel op het eiland nog steeds veel coronabesmettingen worden vastgesteld, kan het onderwijs vanaf maandag weer beginnen omdat de docenten zijn gevaccineerd.
Deel bericht

Verdere heropening hoger onderwijs gaat vooralsnog gewoon door op 26 april

12.04.21
Studenten aan hogescholen en universiteiten kunnen, zoals eerder aangekondigd, vanaf 26 april weer beperkt fysiek onderwijs volgen. De voorwaardelijke heropening van het hoger onderwijs hoort niet bij de door het demissionaire kabinet uitgestelde versoepelingen, laten Haagse bronnen weten.
Deel bericht

Schermtijd beperken bij kinderen grootste uitdaging voor ouders: dit kun je doen

12.04.21
Veel Nederlandse ouders zeggen het buitengewoon lastig te vinden de schermtijd van hun kinderen te beperken, blijkt uit onderzoek van Multiscope. We leggen uit hoe je het telefoongebruik van je kind toch aan banden kunt leggen.
Deel bericht

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

12.04.21
e kent het vast wel: drukte bij de basisschool als de kinderen gebracht en opgehaald worden. Overal kinderen, ouders, fietsers en automobilisten. Hoe fijn zou het zijn als het overzichtelijker, rustiger én veiliger voor de kinderen wordt. Daarom roepen wij ouders en kinderen op: kom lopend of op de fiets naar school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)