Blog | Dat doen wij zo niet

14.04.21
‘Dat doen wij zo niet.’ Een opmerking die veel starters (en vooral zij-instromers) op een nieuwe  school te horen krijgen. Jij hebt misschien ook wel die ervaring. Je neemt je eigen kennis en ervaring mee, hebt een frisse blik en hebt goede ideeën over hoe dingen ande...
Deel bericht

Inspectie: onderwijs is toe aan grondige renovatie

14.04.21
Het onderwijs in Nederland moet structureel beter, constateert de inspectie in het woensdag verschenen rapport Staat van het Onderwijs 2021. De basisvaardigheden van leerlingen zijn onder de maat en de kansenongelijkheid neemt tijdens deze coronacrisis alleen maar toe, luidt de alarmerende boodschap.
Deel bericht

Sociaal vaardige student heeft meer kans op academisch succes

14.04.21
Voor beginnende studenten zijn sociale vaardigheden net zo belangrijk als academische vaardigheden, stellen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij pleiten in hun onderzoek voor studiegemeenschappen waarin ook sociale vaardigheden ontwikkeld kunnen worden.
Deel bericht

Benut crisis als unieke kans voor onderwijsrenovatie om onderwijs structureel te verbeteren

14.04.21
Volgens de Inspectie van het Onderwijs ontstaat er door de coronacrisis een unieke kans om het onderwijs structureel te verbeteren. Omdat leerlingen en studenten vertraging hebben opgelopen door de coronapandemie is er een inhaalslag aangekondigd. De inspectie roept in de Staat van het Onderwijs 202...
Deel bericht

Kabinet: levering zelftests aan scholen start volgende week

14.04.21
Scholen in het basis en voortgezet onderwijs krijgen vanaf maandag coronazelftests geleverd voor hun personeel. Het kabinet wil vanaf 3 mei de zelftests ook beschikbaar maken gaan maken voor medewerkers in de kinderopvang, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)